„Bune practici pentru o batranete frumoasa”. Fundatia Regala Margareta a Romaniei organizeaza conferinta de solutii pentru o varsta a treia fericita
Luni, 13 Septembrie 2021

 

Credit. Fundatia Regala Margareta a Romaniei 

Fundatia Regala Margareta a Romaniei si Enayati Medical City organizeaza joi, 30 septembrie, cea de-a V-a editie a conferintei nationale „Bune practici pentru o batranete frumoasa”, pentru a marca ocazia Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice. Inscrierile la eveniment se pot face on-line, prin completarea formularului de pe pagina evenimentului.

AdPlayers. info

Fundatia Regala Margareta a Romaniei si Enayati Medical City organizeaza joi, 30 septembrie, cea de-a V-a editie a conferintei nationale „Bune practici pentru o batranete frumoasa”, pentru a marca ocazia Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice.

In Romania traiesc peste 3,8 milioane de persoane cu varsta peste 65 de ani, conform raportului INSSE de la 1 ianuarie 2021 si, din pacate, fenomenul de imbatranire demografica continua sa se accentueze. Indicele de imbatranire demografica a crescut de la 120,8, in ianuarie 2020, la 123,9 persoane varstnice la 100 persoane tinere, in ianuarie 2021.

Potrivit organizatorilor, conferinta „Bune practici pentru o batranete frumoasa” este unicul eveniment din Romania care aduce in atentia publicului cele mai noi informatii din domeniul senectutii, oferite de experti care activeaza in sfera sociala. Evenimentul este gazduit de Enayati Medical City, atat cu participare in sala de conferinta, cat si cu transmisie live in mediul online.

Conferinta nationala se adreseaza specialistilor din ONG-uri, institutii publice, servicii private, medici, companii cu produse si servicii dedicate varstnicilor, responsabililor CSR, aducand solutii practice de crestere a calitatii vietii seniorilor, care si-au dovedit impactul, pe care sa le implementeze in comunitatile lor.

Tendinte si statistici actuale privind viata varstnicilor din Romania, servicii de asistenta pentru seniori, standardele legale si cele dezirabile in centrele rezidentiale, oportunitati de participare sociala si de implicare in comunitate - sunt doar cateva dintre temele abordate in cadrul acestei editii menite sa contribuie la cresterea calitatii vietii seniorilor prin exemplele de buna practica culese din toata tara.

In sectiunea dedicata nevoilor varstnicilor din Romania si solutiile oferite acestora, Telefonul Varstnicului va expune datele culese in cei 6 ani de functionare, pe baza celor 66.000 de interactiuni inregistrate cu seniori din toata tara.

Printre speakerii care vor impartasi din expertiza lor in cadrul conferintei, se numara:  Lacramioara Corches, Director General, Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Dr. Wargha Enayati – fondator al RPS Regina Maria si Enayati Medical City, Dr. Dan Petre, doctor in sociologie si managing partner al D&D Research si Testcentral,  Dr. Cosmin Dugan, medic primar geriatrie-gerontologie, Mariuca Ivan, Director General Crucea Galbena, Irinuca Vaduva, Manager General ECDL Romania, Anca Godini, coordonator al programului national Generatii in cadrul Fundatiei Regale Margareta a Romaniei, Roxana Molocea, coordonator al liniei nationale Telefonul Varstnicului.

Inscrierile la eveniment se pot face on-line, prin completarea formularului de pe pagina evenimentului. Partenerii evenimentului sunt Enayati Medical City, Medic Hub. Sponsori: Fundatia Vodafone Romania, Hochland Romania, Raiffeisen Bank, Kaufland Romania #InStaredeBine, Janssen Romania, Metropolitan Life, Alliance Healthcare, Alphega Farmacie, Johnson Wax, Fundatia Adobe, Societatea Nationala Nuclearelectrica, Sofmedica, Compania Nationala Loteria Romana, City Grill.

Mai mult in Responsabilitate Sociala, CSR, Eveniment  


PUBLICITATE: