Ajunse la a-VII-a editie, Conferintele BookLand Evolution se relanseaza intr-un nou format
Marti, 29 Septembrie 2020

 

Credit: Conferintele BookLand Evolution

100.000 tineri, 1.960 speakeri, 23 orase vizitate anual – este bilantul pe scurt al primilor 6 ani ai Conferintelor BookLand Evolution. In al-VII-lea an, dupa doar editia din Bucuresti sustinuta in format offline, evenimentul trece integral in mediul online pentru a continua sa inspire tinerii din Romania.

AdPlayers. info

100.000 tineri, 1.960 speakeri, 23 orase vizitate anual – este bilantul pe scurt al primilor 6 ani ai Conferintelor BookLand Evolution. In al 7lea an, dupa doar editia din Bucuresti sustinuta in format offline, evenimentul trece integral in mediul online pentru a continua sa inspire tinerii din Romania.

„Practic, le transmitem liceenilor si studentilor sa pretuiasca importanta educatiei, incurajandu-i sa-si urmeze vocatia si sa aiba incredere ca-si pot indeplini visele. Avem convingerea ca fiecare copil are dreptul la o educatie de calitate si o viata decenta, indiferent de mediul in care locuieste” spune Mihaela Petrovan, Presedinte, Asociatia BookLand, organizatoarea evenimentelor.

,,Conferintele reprezinta o oportunitate excelenta de a primi sfaturi de la varii profesionisti. Cum contextul social actual nu mai permite intrunirile fizice de amploare, am regandit conceptul si l-am transformat intr-unul online, pentru ca tinerii sa beneficieze in continuare de recomandarile celor pe care ii pot lua drept model. Recunosc, inca din luna Martie colegii mei au insistat sa trecem in online cu conferintele. M-am incapatanat, crezand cu fermitate ca efervescenta dialogului fata in fata nu poate fi egalata de nimic altceva... insa adolescentii din Tabara Coolturala BookLand m-au convins in cateva minute ca schimbarea e binevenita." a adaugat Petrovan.

Saptamanal, pe canalul YouTube BookLand Romania va fi urcat cate un videoclip in care un profesionist se va adresa tinerilor cu povesti de viata, sfaturi si recomandari pentru ca acestia sa isi dezvolte cunostintele, abilitatile, sa se autodepaseasca si sa identifice mai usor oportunitatile.

Primul mentor al conferintelor online este, de fapt, cel mai „vechi” prieten BookLand care, inca de la prima editie din 2014, s-a implicat anual in proiectele asociatiei - actorul Vasile Calofir. In discursul sau a tinut sa sublinieze importanta asumarii alegerilor facute in viata:

“Un job e important pentru ca el te recreeaza. Odata ales ai sansa de a-l duce pe culmi o singura data in viata. Altii probabil traiesc din job in job, din relatii in relatii. Eu sunt fidel acestei meserii si probabil o s-o fac toata viata. E o alta sansa! Am ales sa fac o meserie nobila pe care o respect foarte tare – meseria de actor. Ma simt foarte bine. A devenit aproape un stil de viata, un mod prin care poti vedea lucrurile un pic altfel.” spune actorul.

Absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale”, Vasile are o poveste de viata demna de relatat intr-un roman autobiografic. Dupa ce a picat concursul pentru postul de paznic la un spital din Buzau, a venit in Capitala, unde, initial, a dormit aproape jumatate de an in Gara de Nord. Nu s-a dat la o parte de la munca de jos si, prin fortele proprii, a reusit sa isi asigure traiul si sa se inscrie la facultatea mult dorita. Numai prin munca, incredere in fortele proprii si talent cat cuprinde, a ajuns actorul de azi.

Potrivit organizatorilor, noutatea conferintelor nu este doar formatul, ci si un nou "personaj". In locul tinerilor care nu mai pot fi prezenti fizic la eveniment, vine Junior, noul interlocutor pentru toti mentorii. Mascota ii reprezinta pe toti tinerii curiosi si cu idei, doritori sa descopere cat mai multe lucruri noi pentru a se dezvolta si a-si atinge obiectivele. Totodata, Junior reprezinta la ora actuala si cel mai mare print 3D din Romania (1,5m inaltime) produs cu grija si atentie pe durata a catorva saptamani de catre compania 3D MINI ME.

„Am fost atrasa de provocare din prima clipa! Este un proiect unic prin aceea ca nu stim sa existe un print 3D mai mare la ora actuala in tara. Mascota produsa de noi reprezinta o contributie mica la impresionantul proiect BookLand care si-a propus modelarea viitorului societatii. Cultivandu-si aceste abilitati inca din timpul scolii, tinerii dobandesc posibilitatea de a-si folosi oportunitatile si calitatile pentru a-si atinge scopurile si a contribui la evolutia tarii noastre sau, de ce nu, chiar a lumii. Ne bucuram sa vedem prin intermediul BookLand atat de multi tineri motivati sa schimbe lucrurile si sa se implice activ in societate. Le multumim pentru oportunitatea de a le fi alaturi!" spune Mihaela Bloemer, Business Manager 3D MINI ME.

Cu beneficiile scolii online inca disputate in contextul social actual, o informatie de calitate venita pe acest canal media este de bun augur pentru tinerii care au permanenta nevoie de momente revelatorii si oameni de valoare care sa le ghideze pasii inspre obiectivele personale si profesionale ce li se potrivesc cu adevarat.

Partenerii care sustin cu incredere toate demersurile BookLand sunt: Wipro Technologies Romania, Nepi Rockcastle, Unicredit Consumer Financing, Nuclearelectrica, Turbomecanica, Asevi, Deutsche Leasing, Niro Investment Group, Pipelife Romania, Oua De Tara, Metron Group, Borsec, Ropeco, Gias Grafit XPS, Real Grup Invest, Squarechem, Acma Business, Agrocomert Holding, Hirsch Porozell, Porsche Finance Group Romania, Acces Financial Services, Gradinariu, Bilka, Policolor, Marvicon, MTM Constructii, Trutzi, Eco Green Metal House.

Parteneri media: Agerpres, Agentia de carte.ro, AJRP, Asociatia Tinerilor Uniti, Book HUB, Bucharest Cultural Events, Capital Cultural, Cariere, Ceasca de Cultura, Centrul de Parenting, Didactic.ro, Ecreator.ro, Examenul Tau, Forbes Kids, Gala Societatii Civile, GoKid, Initiativa in Educatie, IQool, Jurnalul de Afaceri, Kreatoria.ro, Leviathan, Literatura de Azi, Magazine Q, Magic FM, Margot, Necenzuratmm.ro, Opt Motive, Ordinea Zilei, Pap Tot!, Radio Clasic, RADOR, Rock FM, Romania Libera, Romania Pozitiva, Sapte Seri, Scoala Intuitext, Sfatul Parintilor, Spot Media, Starea Presei, Stiinta & Tehnica, Stirilemm.ro, Suntparinte.ro, Suplimentul de Cultura, Timpul, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, Vipstyle.ro, Ziare.com.

Mai multe detalii despre conferintele Bookland pe pagina https://www.book-land.ro/conferinte/

BookLand a luat nastere acum 10 ani ca prim targ urban de carte la mall. S-a dezvoltat rapid intr-o caravana nationala activa timp de peste 600 zile care a vizitat anual peste 40 orase. Taberele Coolturale BookLand si Conferintele BookLand Evolution au devenit extensii naturale ale brandului cultural, platforma www.inPractica.ro completand abordarea socio-educationala asumata.

In cele 6 editii, Conferintele s-au intalnit cu peste 100,000 tineri carora peste 2,000 speakeri le-au oferit cele mai bune sfaturi si recomandari. Iar in cadrul celor 8 editii ale Taberelor, sub deviza “Cel mai inteligent mod de a te distra!”, peste 1,300 tineri au fost incurajati prin workshop-urile zilnice sustinute de profesionisti sa pretuiasca timpul liber si echilibrul fin dintre distractie si educatie. Renovand scolile din zonele defavorizate reusim anul acesta sa schimbam in bine viitorul elevilor din 12 scoli rurale!

Mai mult in Eveniment, Educatie,


PUBLICITATE: