35.000 de romani, studenti internationali. 120 de universitati vin la RIUF, in octombrie.
Joi, 21 Septembrie 2017

35.000 de romani au statut de studenti internationali. 120 de universitati vin la RIUF, in octombrie.

Peste 11.000 romani opteaza pentru studiile in strainatate in fiecare an, fiind atrasi de mediul academic international, de modalitatile de predare diferite, dar si de latura practica a cursurilor, arata reprezentantii de comunicare RIUF

adplayers.info

Peste 11.000 romani opteaza pentru studiile in strainatate in fiecare an, fiind atrasi de mediul academic international, de modalitatile de predare diferite, dar si de latura practica a cursurilor, arata reprezentantii de comunicare RIUF- The Romanian International University Fair, ce va avea loc in luna octombrie, la Bucuresti. Peste 120 de universitati revin in Romania in cadrul evenimentului  care va avea loc la Sala Palatului, pe 7 si 8 octombrie.

Potrivit datelor furnizate de UNESCO Higher Education Statistics si puse la dispozitie de grupul Educativa, in ultimii 2 ani, numarul celor care aleg programe de studiu in strainatate a crescut cu 6 procente. Incepand cu anul academic 2017, peste 35.000 de romani au statut de studenti internationali, 90% dintre ei fiind inscrisi la universitati din Europa. Aceste date pozitioneaza Romania pe locul 5 in topul tarilor din Uniunea Europeana cu cei mai multi studenti care invata in strainatate, dupa Germania, Franta, Italia si Grecia.

37% dintre viitorii studenti, decisi sa urmeze un program de studiu in strainatate

Potrivit statisticilor realizate de catre organizatorii RIUF- tot mai multi tineri romani cauta atat programe de studiu in Romania, cat si in strainatate. Dintre vizitatorii care au participat la RIUF, in ultimii 2 ani (aproximativ 44.000 tineri), 37% sunt decisi sa urmeze un program de studiu in strainatate, 11% cauta programe de studiu doar in Romania, iar 52% vor sa studieze in strainatate, dar accepta ideea de a studia in Romania daca gasesc un program de studiu potrivit.

Statisticile celui mai mare targ de universitati din Europa de Sud si de Est mai arata ca Marea Britanie este de departe prima optiune in randul celor care doresc sa urmeze un program de licenta, masterat sau MBA in strainatate. Peste 62% dintre participantii de la targ si-au manifestat interesul de aplica la o universitate britanica, fiind apoi urmata de Statele Unite ale Americii (42%), Danemarca (32%), Germania (32%), Olanda (31%), Norvegia (22%) si Elvetia (19%)*. 

Piata cu imprumuturi si surse de finantare

Sistemul academic din strainatate ofera surse de finantare sau imprumuturi guvernamentale, care sa acopere o parte din cheltuieli sau taxa de scolarizare. De exemplu, cei care opteaza pentru un program de licenta sau de masterat in Marea Britanie pot obtine un imprumut guvernamental, care asigura integral taxa pe parcursul anilor de studiu. Rambursarea ambelor imprumuturi se face in conditii foarte avantajoase pentru absolventi si doar in momentul in care sunt angajati si castiga un anumit venit anual. Acestia vor rambursa doar o fractiune din venitul lor ce depaseste acel prag de venit minim anual.

Similar, un astfel de imprumut este pus la dispozitie studentilor in Olanda, unde taxa de scolarizare este de aproximativ 2.000 EURO/an. In alte tari, tinerii nu au nevoie de accesarea unui imprumut, deoarece studiile sunt gratuite (Suedia, Danemarca) sau percept taxe minime (Germania, Franta).

Ajuns la cea de-a XXI-a editie, RIUF pune fata in fata profesorii si recrutorii universitatilor cu tinerii care doresc sa devina studenti internationali. Reprezentanti ai mediului academic din Olanda, Franta, Austria, Germania, Romania, Spania, SUA, UK, Danemarca si Elvetia vor fi prezenti in cele doua zile de eveniment, pentru a promova ofertele educationale ale universitatilor. Pentru a participa la RIUF, cei interesati sunt incurajati sa intre pe www.riuf.ro si sa completeze formularul de inregistrare.

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Printre programele EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de inscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro 

Mai mult in Eveniment, Targuri si Expozitii,


PUBLICITATE: