14 institutii de invatamant vor beneficia de echipamente IT prin “Intra in cercul solidarITatii”
Miercuri, 23 Decembrie 2020

 


Credit. 
GreenWEEE

Din cele peste 70 de organizatii care s-au inscris pentru a primi echipamente IT reconditionate, majoritatea a fost reprezentata de scolile din mediul rural

AdPlayers. info

Proiectul “Intra in cercul solidarITatii” a dotat 14 institutii de invatamant cu echipamente IT reconditionate, contribuind astfel la digitalizarea scolilor din Romania, anunta autorii proiectului. Beneficiarii, selectati pe baza motivatiei si a numarului de persoane care vor utiliza echipamentele, vor fi dotati cu 132 de echipamente IT.

Proiectul „Intra in cercul solidarITatii” este desfasurat de ECOTIC si GreenWEEE, cu sprijinul APDETIC, Scoala Informala de IT, Ateliere fara Frontiere si RFI. Printre cei 14 beneficiari ai echipamentelor se numara scoli, biblioteci si cluburi ale copiilor, din mediul urban si rural, care au primit astfel echipamente IT pentru a le facilita participarea la scoala online.

Din cele peste 70 de organizatii care s-au inscris pentru a primi echipamente IT reconditionate, majoritatea a fost reprezentata de scolile din mediul rural. Acest lucru, evidentiaza, inca o data, nevoia acuta de echipamente IT in randul institutiilor de educatie, in special cele din zonele rurale.

Institutiile de invatatmant care au beneficiat de program:

Scoala Gimnaziala, sat Maxenu, Jud. Buzau

Scoala Gimnaziala nr. 1, Ardeoani, jud. Bacau

Scoala Gimnaziala ,,Nae A. Ghica" Rucar, jud. Arges

Scoala Gimnaziala Dobrotesti, jud. Dolj

Scoala Gimnaziala, sat Mologesti, jud. Valcea

Gradinita PP Sf. Stelian, Moldova Noua, jud. Caras-Severin

Scoala Gimnaziala Basarab I, Curtea de Arges, Jud. Arges

Biblioteca Comunala Rucar, Jud. Arges

Scoala Gimnaziala Parjol, Jud. Bacau

Clubul Copiilor Lugoj, jud. Timis

Liceul Teologic Ortodox "Cuvioasa Parascheva", Agapia, jud. Piatra-Neamt

Scoala Gimnaziala Calatele, jud. Cluj

Gradinita nr.3, Calnau, jud. Calarasi

Scoala nr. 1, Steganesti, jud. Arges

“Am pornit acest proiect din dorinta de a acoperi o nevoie crescanda de digitalizare si, totodata, de a promova reutilizarea ca un pas important in economia circulara. Ne bucura faptul ca, pentru inca un an, am contribuit, alaturi de partenerii nostri, la dotarea scolilor din zone defavorizate, venind astfel atat in sprijinul elevilor precum si al profesorilor. In acest sens vom continua proiectul, companiile care doresc sa doneze echipamente IT avand aceasta posibilitate pe intreg parcusul anului. ” declara Valentin Negoita, presedintele ECOTIC.

”Ne bucuram ca am reusit sa oferim sprijin comunitatilor si sa stim ca laptopurile donate ii ajuta pe copii sa pastreze legatura cu profesorii lor in aceste vremuri. Pe masura ce familile se lupta sa aiba grija de sanatate, noi ne-am indreptat atentia si suportul catre tinerii vulnerabili, tocmai pentru a ne asigura ca exista o intrerupere minima a educatiei.”, declara Mihaela Sofronea, PR&Marketing Manager GreenWEEE.

Inca de la lansare, proiectul Intra in cercul solidarITatii a incurajat companiile sa doneze echipamente IT care ulterior sa fie pregatite pentru reutilizare si apoi donate scolilor din zone defavorizate sau ONG-urilor care lucreaza cu tineri din medii defavorizate. Ca urmare a nevoii crescande de echipamente IT in scoli, ECOTIC a decis prelungirea posibilitatii de donatii de echipamente IT de catre companii mari si mici pe tot parcursul anului, prin completarea formularul de la adresa https://www.ecotic.ro/formular-inscriere-intra-in-cercul-solidaritatii/ 

Autorii

Compania Green WEEE este lider de piata in tratarea si reciclarea DEEE-urilor (deseuri de echipamente electrice si electronice). Green WEEE face parte din parcul integrat de reciclare Green Group, prezent de 17 ani pe piata din Romania, alaturi de: GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deseuri PET), GreenFiber International (lider european in productia de fibra sintetica), GreenGlass Recycling (cea mai mare fabrica de procesare a deseurilor de sticla), Eltex Recycling (furnizor integrat de servicii de management al deseurilor). 

ECOTIC este prima organizatie a producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice (EEE) din Romania, fondata in anul 2006, care pune la dispozitie gratuit recipienti pentru colectarea separata a deseurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni, becuri/neoane si baterii, precum si preluarea gratuita a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu.

Mai mult in Educatie, Responsabilitate Sociala, CSR,

 


PUBLICITATE: