100 de experti CNA impotriva violentei, in Scoala
Vineri, 29 Martie 2013
 ( adplayers, Iulian Toma) Consiliul National al Audiovizualului va asigura, in perioada 1- 5 aprilie 2013,  in cadrul programului „Scoala altfel” prezenta a 100 de experti impotriva violentei in mai multe scoli si licee din toate sectoarele municipiului Bucuresti.

Potrivit CNA, expertii vor desfasura activitati de informare, sensibilizare si responsabilizare a elevilor din ciclul de invatamant primar, gimnazial si liceal cu privire la efectele violentei din programele audiovizuale. In cadrul intalnirilor, vor fi prezentate situatii concrete, iar elevii vor raspunde la chestionare structurate pe cele trei niveluri de scolarizare.

Scoala altfel este o prima sesiune de activitati din cele prevazute in acordul-cadru semnat cu Ministerul Educatiei si cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pentru perioada martie 2013 - iunie 2014. 

Parteneriatul dintre sistemul de educatie si audiovizual vizeaza cunoasterea de catre elevi a drepturilor si libertatilor lor, atunci cand au calitatea de telespectatori sau de personaje ale unor programe audiovizuale, constientizarea efectelor actelor de violenta fizica, verbala, emotionala si simbolica din audiovizual si invitarea minorilor sa apeleze numarul de TelVerde lansat de CNA, precum si eliminarea din programele audiovizuale a prezentarii violentei in scoli.

Campania impotriva violentei face parte din proiectul "Interesul public mai presus de gustul publicului" lansata de CNA pentru a evalua necesitatea imbunatatirii unor prevederi ale legislatiei audiovizualului.


PUBLICITATE: