Mesh cu Victor Ponta impotriva proiectului Rosia Montana demolat de Primarie
Vineri, 16 Noiembrie 2012

( adplayers, Iulian Toma) La nici o zi de expunere, un panou stradal (tip mesh) impotriva proiectului Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a fost demolat in cursul zilei de 15 noiembrie in zona Dristor Camil Ressu, din sectorul 3 al Capitalei.

Panoul facea parte dintr-o campania Alburnus Maior semnata de Papaya. Mesajul panoului era adresat premierului Romaniei „Cetatene Victor Ponta o iei in casatorie pe d-ra Cianura?” „Sunt intrebari la care se raspunde cu DA sau NU. Electoratul asteapta raspunsul pana pe 9 decembrie, ora 7”. Reclama trimite la site-ul rosiamontana.net , de informare si colectare de adeziuni publice impotriva exploatarilor miniere cu cianuri pe teritoriul Romaniei.

Intr-o comunicare inaintata adplayers, reprezentantii Alburnus Maior arata c a mesh-ul expus in cursul zilei de 14 noiembrie in jurul orelor 14 „a fost demontat abuziv de catre o echipa de alpinisti a primariei sectorului 3”.

Din informatiile autorilor campaniei la actiunea de demolare au participat o echipa  a Politiei Locale si un reprezentant al Inspectoratului in Constructii sector 3, care, „fara a avea vreun document sau decizie, au purces la demontarea mesh-ului, in timp ce compania de outdoor care l-a postat a primit o somatie". Reprezentantii campaniei spun ca nimeni nu a primit nici un document scris privind motivele demontarii mesh-ului, in sprijinul actiunii de demolare fiind invocata o decizie a primarului.

Contactata de catre adplayers pentru a fi rugata sa argumenteze decizia demontarii mesh-ului, Doamna Dorina Iordache, reprezentanta 
Inspectoratului in Constructii sector 3 prezenta ieri la actiunea de demolare, nu a oferit niciun argument, dar nici nu a negat implicarea sa in procesul de anulare a expunerii campaniei. Doamna Iordache ne-a rugat in schimb sa nu folosim telefonul sau personal pentru a raspunde la intrebari.

Mai mult in Conturi


PUBLICITATE: