Lucian Georgescu proiecteaza CINEPUB la SOFA. Fondatorul GAV despre selectia CINEPUB 2nd Life
Joi, 27 August 2015
 adplayers. Info

CINEPUB 2nd Life este unul dintre cele opt proiecte cu potential in industria cinematografica, selectate la cea de-a treia editie a prestigioasei SOFA - School of Film Agents. Singurul canal online gratuit de cinema romanesc, unde filmele pot fi urmarite in conditii legale, Cinepub este un proiect in parteneriat cu Google al companiei GAV, agentie romaneasca de comunicare, specializata in content offline si online, pionier al marketingului cultural autohton.

“Selectionarea CINEPUB 2nd Life de catre SOFA, impreuna cu participarea Dorinei la incubatorul de proiecte de la Wroclaw, reprezita un succes meritat si necesar pentru CINEPUB. Selectia este foarte severa, iar portofoliul de aplicatii impresionant”, a declarat Lucian Georgescu, fondatorul platformei de distributie a filmului romanesc independent si director general al agentiei de comunicare GAV.

Dorina Oarga (foto), Project Manager CINEPUB, va prezenta si dezvolta in laboratorul SOFA proiectul CINEPUB 2nd Life, care isi propune digitalizarea filmelor de scoala semnate de cineasti romani, astazi consacrati. Proiectul se va desfasura printr-un parteneriat cu Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” (UNATC), din Bucuresti.

SOFA reprezinta un program unic prin intermediul caruia reprezentanti din industria de cinema, proveniti din diferite regiuni (Europa de Est, Germania, Asia Centrala si republicile din Caucaz), primesc suport si consiliere din partea unor profesionisti pe proiecte care pot schimba fata cinematografiei autohtone si chiar europene.

Cea de-a treia editie a acestui important workshop se desfasoara in perioada 21-30 august 2015 la Wroclaw, Polonia. Initiatorul proiectului este Nikolaj Nikitin, cunoscut mai ales ca selectioner al Festivalului International de Film de la Berlin, delegat pentru Europa Centrala si de Est. Cu o lunga si vasta experienta in industria cinematografica, Nikitin a pus bazele unui laborator unic, dedicat, de data aceasta, nu producatorilor sau regizorilor, ci celor determinati sa promoveze aceasta industrie.

Cei 8 participanti SOFA provin din tari ca: Serbia, Republica Ceha, Ucraina, Germania, Polonia, Slovacia, Romania si Tadjikistan. O serie de experti in domeniu vor oferi training si vor lucra aplicat pe cele 8 proiecte selectionate in cadrul SOFA 2015.

Printre acestia se numara Ewa Puszczynska (producator, castigator al premiului Oscar pentru filmul IDA r. Pawel Pawlikowski, Opus Film, Lodz), Renaud Redien-Collot (Novancia Business School, Paris), Maciej Jakubczyk (New Horizons Association, Wroclaw), Matthijs Wouter Knol (European Film Market, Berlin), Roberto Olla (Eurimages, Strasbourg), Kristina Trapp (EAVE, Luxembourg), Claudia Dillmann (Deutsches Filminstitut, Frankfurt) sau Katriel Schory (Israel Film Fund, Tel Aviv).


Mai multe informatii despre Cinepub, pe pagina online cinepub.ro .
Despre SOFA – School of Film Agents pe site-ul School of Film Agents:

Despre GAV

Mai mult in Eveniment


PUBLICITATE: