5,5 Milioane de minute vizionate si un nou ICAR pe Scena9 la un an de filme romanesti online CINEPUB
Marti, 01 Martie 2016
 

adplayers. info

La un an de la aparitie, CINEPUB a adus in fata publicului 5,5 Milioane de minute urmarite de spectatorii online ai 113 filme romanesti, din care 25 lungmetraje, 41 scurtmetraje, 27 documentare si 20 de animatii.

Singurul portal online dedicat filmului romanesc, distribuit gratuit si cu acordul legal al producatorilor si cineastilor independenti, Cinepub.ro este un proiect in parteneriat cu Google al companiei GAV, o agentie de comunicare specializata in content offline si online, pionier al marketingului cultural autohton.

Tot cu aceasta ocazie, CINEPUB a lansat un nou episod ICAR, produs de CINEPUB pentru Scena9, hotspotul cultural al BRD – Groupe Société Générale. ”Cat de actuali mai sunt Morometii? Sau cum s-a schimbat raportarea la muncain ultimii 80 de ani?” sunt intrebarile pe care le ridica cel de-al doilea episod ICAR.

Munca la romani in ziua de azi vs. munca in perioada Morometilor este dezbatuta in episodul 2 din seria de eseuri web care pun intr-un context nou unele dintre cele mai importante momente ale cinematografiei romanesti. Premiera va putea fi vazuta exclusiv pe scena9.ro timp de o saptamana (http://www.scena9.ro/icar), apoi va fi disponibila si pe cinepub.ro.

"Am crescut intr-un an cat altii in zece. CINEPUB le multumeste cineastilor romani si le doreste sa faca filme bune in continuare, avand in CINEPUB un sustinator si o reala optiune de distributie, poate cea mai importanta, daca nu singura din Romania in acest moment", a declarat Lucian Georgescu, fondatorul cinepub.ro.

Premierele Cinepub

In premierele CINEPUB din fiecare joi, de la ora 20:30, au fost urmarite de-a lungul anului productii autohtone printre care se numara “Morometii” (r. Stere Gulea), “Iacob” (r. Mircea Daneliuc), “Felicia, inainte de toate” (r. Razvan Radulescu si Melissa de Raaf), “Buna! Ce faci?“ (r. Alexandru Maftei), “Legaturi bolnavicioase“ (r. Tudor Giurgiu), “Killing Time“ (r. Florin Piersic Jr.), ”Morgen” (r. Marian Crisan), “O luna in Thailanda“ (r. Paul Negoescu), “Principii de viata“ (r. Constantin Popescu), ”Domestic” (r. Adrian Sitaru),“Interior.

Scara de bloc“ (r. Ciprian Alexandrescu), “Bad Penny“ (r. Andrei Cretulescu), Șantul (r. Adrian Silisteanu), “Maria“ (r. Claudiu Mitcu) sau “O scurta poveste“ (r. Radu Vasile Igazsag) formeaza o lista scurta a filmelor disponibile in acest moment pe cinepub.ro.

La un an de la aparitie, premiera saptamanii pe CINEPUB aduce un film care a marcat un moment important din istoria foarte recenta a cinemaului romanesc: "Marfa si banii". Despre filmul care poate fi vizionat pe platforma cinepub dar si despre regizorul Cristi Puiu, criticul de film Mihai Chirilov a scris: ”a scos cinematografia romaneasca din gaura neagra in care s-a bagat de buna voie si a aruncat-o pe piata festivaliera internationala” (Re:Publik 2005, preluare de pe Aarc.ro).


Mai mult despre GAV

Mai mult in Conturi


PUBLICITATE: