Vlad Stan pleaca din managementul Vodanet, dar ar putea vinde si 40% din companie
Luni, 03 Decembrie 2007

Vlad Stan pleaca din managementul Vodanet, dar ar putea vinde si 40% din companie

(AdPlayers.ro/News, Iulian Toma)

Fondatorul Vodanet, Vlad Stan paraseste managementul companiei, dupa o serie de decizii care l-au facut sa se indeparteze mai intai din pozitia executiva, odata cu numirea lui Cristian Ditoiu la carma acasa, si mai apoi - saptamana trecuta - despartirea de actionarul majoritar care administreaza afacerea Vodanet.

Intrebat care au fost motivele deciziei de a se desparti de managementul si actionariatul majoritar Vodanet, Vlad Stan, pana acum General Manager al companiei, a afirmat pentru AdPlayers ca acestea „au fost legate in principal de diferentele de viziune si principii intre actionari, la care se adauga”, a mai spus el, „neintelegerea clara a rolului actionarului in companie”.

40% din vodanet, 3 posibilitati

Pe langa pozitia de GM, Vlad Stan mai detine si 40% din companie, motiv care transforma despartirea si intr-o posibila tranzactie pe piata online, nu neaparat una catre fondul de investitii actionar majoritar.

Care sunt variantele de iesire din companie a fondatorului Vodanet? „Exista 3 posibilitati”, a declarat, pentru AdPlayers, Vlad Stan despre posibila evolutie a despartirii de actionarul majoritar.

„Prima varianta ar fi sa raman actionar in continuare al companiei Vodanet si vom vinde mai tarziu – exista posbilitatea sa ne cotam la Bursa, ori sa ne vindem mai tarziu”, precizeaza fondatorul Vodanet. „A doua ar fi sa vindem impreuna acum catre un alt investitor. Iar a treia ar fi chiar sa cumpere actionarul majoritar”

Vodanet vrea business de 1,5 Mil. EUR in 2008

Si pentru a avea o dimensiune a business-ului controlat de fostul general manager, vorbind despre targetul de afaceri al companiei pentru 2008, Stan spune ca acesta ar urma sa fie in jur de 1,5 Mil. EUR, in conditiile in care sfarsitul lui 2007 ar trebui sa aduca Vodanet in jur de 1 Mil. EUR.

Intrebat in ce raport de utilizatori, trafic sau audienta sunt produsele Vodanet fata de o alta companie recent tranzactionata pe piata de Internet – Neogen, Vlad Stan spune ca „acasa este putin sub Neogen, iar ele.ro se afla undeva pe la 40% din neogen, iar insumate ar depasi traficul neogen. Insa noi nu l-am considerat un competitor pe neogen pentru ca ne-am dus spre alte nise”.

Fostul trader pe piata de capital, Vlad Stan a refuzat vreun comentariu asupra unei posibile valori de tranzactionare a companiei Vodanet. Pus in fata comparatiei cu neogen, unde potrivit unor estimari din piata, Calin Fusu vindea in urma cu cateva luni 30% din companie pentru 6 Mil. EUR, Vlad Stan a admis ca si procentele detinute de el in Vodanet ar putea sa fie de ordinul a milioane de euro, insa a refuzat sa faca orice estimare a tranzactiei.

„Cred ca vor veni foarte multi bani in Internet”

Pus sa comenteze daca Internetul romanesc este de vanzare, Stan spune ca nu crede, dar sustine ca este posibil ca foarte curand sa vedem investitori importanti in Internet. „Cred ca vor veni foarte multi bani in Internet, dar acestia vor veni catre proiectele care merg deja. In Neogen si ejobs, numai 2 dintre proiectele locale care fac deja bani din internet, au intrat deja si investitori”.

„In urmatoarele valuri de investii cred ca vor intra mult mai multi bani,. In acest moment este, cred eu, o cerere la fel de mare ca cea din afacerile imobiliare de acum cativa ani”.

Stan crede ca investitorii mari care sunt asteptati in Romania nu vor veni cu sute de mii de euro pentru a castiga puncte strategice si ca valoarea investitiilor se va cifra la milioane sau zeci de milioane de euro, pentru a castiga pozitii strategice pe piata de Internet din Romania

3-5 Mil. EUR sau 10 mil EUR?

Potrivit unor surse pesimiste din piata, valoarea Vodanet ar fi cuprinsa intre 3 si 5 Mil. EUR, in timp ce voci mai optimiste dau ca valoare a unei tranzactii si cifre apropiate de cota de 10 Mil. EUR, in functie de parteneriatul pe care si l-ar dori posibilul viitor investitor, dar si de dorinta actualului investitor majoritar in companie controlat de NCH Advisors de a ramane sau de a vinde partea sa din afacere.

Toti analistii pietei dau o valoare buna a trazactiei doar in conditiile exit-ului actualului actionar majoritar Vodanet, controlat de NCH Advisors.

PUBLICITATE: