Trump Zero Taxe. Filmul pe retele sociale, noua campanie electorala americana.
Miercuri, 22 Iunie 2016

sursa: facebook.com/MoveOn

adplayers. Iulian Toma

Intr-un film postat in social media de MoveOn, o miscare politica ce se pozitioneaza impotriva alegerii lui Donald Trump la Casa Alba, Senatoarea Elizabeth Warren il desfiinteaza pe miliardarul american. Trump este acuzat ca, desi este proprietarul unor afaceri uriase, nu plateste taxe si colac peste pupaza, se mai si mandreste cu acest lucru.

Cu peste 6 Milioane de vizionari in doar cateva ore, filmul Move On distribuit pe retele sociale reprezinta si noua strategie de campanie prin care mici producatori sunt angajati de miscarea politica pentru a produce si promova mesaje electorale in format  video. Pe durata a patru minute, senatoarea Elizabeth Warren nu il iarta deloc pe miliardarul care este acuzat ca este ignorant, rasist, sexist sau chiar mincinos in multe dintre declaratiile si pozitiile publice in care una zice si alta face.

Filmele promovate in social media sunt vazute de strategii Move On ca viitorul camp de bataie intr-o campania electorala in care multe dintre canalele media clasice („earned media”) reflecta foarte putin realitatea din teren, comparativ cu pozitionarile actorilor politici.

Va fi si in Romania filmul asumat politic pe retele sociale noua tendinta a campaniei electorale 2016? Vom trai si vom vedea. Cert este ca, angajate sau nu, multe canale media nu sunt departe de a agrega materiale video in care se angajeaza (oficial sau neoficial) in batalia diverselor tabere politice. Cel putin in campania electorala america, acestea productia si promovarea continutului video in social media este asumat transparent.

Mai mult in Media, Interactive, 


PUBLICITATE: