Straut a vandut Bigger, dar angajatii nu-si cunosc noii sefi
Luni, 16 Martie 2009
 (AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Marcel Straut (foto) a vandut Bigger Group, dar angajatii nu-si cunosc noii sefi, au afirmat surse AdPlayers apropiate grupului de companii condus de Straut.

Managerul companiei nu a putut fi contactat de catre AdPlayers, dar potrivit acelorasi surse, toti angajatii fost informati astazi dimineata (16 martie) ca Bigger Group a fost vandut unor investitori, si ca intentiile acestora in privinta companiei ar urma sa fie cunoscute in scurt timp.

Aceleasi surse mai arata ca angajatii au fost surprinsi de continutul informarii care ar fi, dupa unii experti in comunicare interna, daca nu o greseala, cel putin o decizie neinspirata a managementului companiei de a comunica noii actionari.

Pentru unii, instiintarea nu este o surpriza dupa ce, in ultimele doua luni, agentia de publicitate a operat unele restructurari in echipa. Cu o echipa de aproximativ 40 oameni, inclusiv echipa de relatii publice, iar dupa altii cu un efectiv cuprins intre 25 si 30 de oameni, echipa grupului de comunicare nu ar fi avut la un moment dat decat una, maxim doua echipe de creatie in ultimele doua luni, dupa ce mai multi angajati s-ar fi despartit de Bigger.

Apropiati ai grupului de companii au afirmat pentru AdPlayers ca inceputul acestui an a venit cu un numar de cinci oameni restructurati, dupa care in jur de 10 oameni si-ar fi facut cunoscuta intentia de a parasi compania, in urma anuntarii de catre management a unor posibile ajustari de echipa sau pachete salariale.

Surse familiarizate cu ultimele miscari ale companiei spun ca punctul culminant ar fi fost o sedinta recenta care ar fi taiat pe sleau speranta unor oameni in venirea unor vremuri mai bune la Bigger, sedinta urmata inclusiv de plecarea unor oameni de baza ai companiei.

Actualii angajati nu stiau astazi in jurul orelor 17.00 viitorii lor sefi, la  care facea referire anuntul managerului Bigger Group de vanzare a companiei. Desi promisa in cursul zilei de azi, la ora publicarii prezentului material, o pozitie oficiala a companiei in privinta preluarii companiei de catre noii investitori nu era inca facuta publica. 

Bigger, pe scurt
Cu o echipa de 85 de oameni la inceputul anului 2008, potrivit oficialilor de comunicare la acea vreme, Bigger Group exista pe piata din Romania inca din 2003, cand a fost constituita sub numele Starlink, companie care ii avea ca parteneri pe fratii Stefan si Ioana Iordache si mai apoi grupul international de marketing si comunicare Publicis, acestia din urma iesind la sfarsitul anului 2007 din actionariatul Starlink. 

Compania inregistra in anul 2007 o cifra de afaceri de 14,8 milioane de euro. Bigger viza la inceputul anului trecut, pentru 2008, o cifra de afaceri de 20 Milioane EUR, cifra neconfirmata de oficialii companiei la sfarsit de an. Entitatile care faceau parte din grup se numeau Bigger Media, Bigger Creative, Bigger Events. Pe langa aceste 3 companii, Bigger Group mai detinea si diviziile Bigger PR, Bigger Production si Bigger BTL.



PUBLICITATE: