Reteaua PROFI a donat 1 Milion de lei pentru dotarea paturilor din spitale cu ventilatoare si echipamente
Vineri, 20 Martie 2020

 

Credit: PROFI 

Reteaua de magazine cheama la responsabilitate sociala toti managerii de companii la la efortul de dotare a paturilor cu ventilatoare si echipamente, in conditiile in care, potrivit Dorel Sandesc, presedintele Asociatiei Non Profit pentru A.T.I. „Aurel Mogoseanu” din Timisoara, Romania dispune de 2356 de paturi imediat disponibile, din care 1.292 nu au ventilatoare si alte echipamente, iar dotarea completa a celor din urma necesita aproximativ 139.000.000 de euro.

AdPlayers. Info

Profi a donat 1 Milion de lei pentru dotarea paturilor cu ventilatoare si echipamente. Reteaua de magazine cheama la responsabilitate sociala toti managerii de companii la la efortul de dotare a paturilor cu ventilatoare si echipamente, in conditiile in care, potrivit Dorel Sandesc, presedintele Asociatiei Non Profit pentru A.T.I. „Aurel Mogoseanu” din Timisoara, Romania dispune de 2356 de paturi imediat disponibile, din care 1.292 nu au ventilatoare si alte echipamente, iar dotarea completa a celor din urma necesita aproximativ 139.000.000 de euro.

,,Este pentru prima data in cariera noastra cand ne confruntam cu o astfel de situatie! Sunetm in mijlocul unei crize care poate ajunge la foarte mari proportii” se arata in comunicare. ,,Credem cu putere ca exista putine momente in viata fiecaruia dintre noi, in care sa avem certitudinea ca putem salva vieti!. Ca direct si real este absolut necesar sa ne implicam! Și ca fiecare zi de amanare inseamna vieti pierdute.”

“De ce spun asta? Avem informatia clara ca sectiile de anestezie si terapie intensiva (ATI) ale sistemului nostru de sanatate nu au capacitatea, nu sunt pregatite sa faca fata unui volum atat de mare de pacienti cu nevoie de intubare si de APARATE DE VENTILAȚIE”, a declarat Pawel Musial, Director general in exercitiu al retelei PROFI.

Domnul Dorel Sandesc, presedintele ATI din Romania, spune ”Daca vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. Romania dispune de 2356 de paturi imediat disponibile, din care 1292 nu au ventilatoare si alte echipamente. Dotarea completa a 1292 de paturi necesita aproximativ 139.000.000 euro ”.

Pentru a fi salvat, cineva afectat grav de Coronavirus are nevoie sa fie intubat si ventilat timp doua saptamani. “Este vorba de sume foarte mari de bani si de timp extrem de scurt in care trebuie intervenit. Fiecare zi pierduta in a se mai comanda aceste aparate, in mod real si cu certitudine ne va COSTA VIEȚI.

Fiecare donatie pentru acest scop conteaza!” a adaugat Calin Costinas, Director general adjunct PROFI. “PROFI a hotarat ieri sa aloce 1 000 000 RON pentru dotarea sectiilor ATI cu astfel de aparate.”

,,Facem un apel de la om la om! De la manager la manager! Haideti si voi, alaturi de noi, sa ne implicam acum, cand conteaza foarte mult gestul nostru. In mod real, acum avem sansa sa salvam vieti de oameni daca ne unim eforturile si dam, impreuna, o mana de ajutor sistemului nostru medical care altfel nu ar face fata valului tsunami care ne putem astepta sa vina. Acesta este un moment in care TREBUIE SA NE IMPLICAM TOȚI! Mai ales noi managerii, care avem putere de decizie.”

Va rugam asadar din tot sufletul sa fim operativi, sa fim umani, sa constientizam cat mai repede cat de mult conteaza sau poate sa conteze, in aceste momente fara precedent, discernamantul, calitatea de a fi om inainte de toate si curajul de a te implica real! Fiecare zi de intarziere va insemna vieti pierdute!

Cu 1217 magazine in peste 560 de localitati si mai mult de 18.000 de angajati, PROFI este reteaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografica din Romania.


PUBLICITATE: