Northfoto deshide hipermarket pentru 1 Milion de imagini si la Bucuresti
Miercuri, 06 Iunie 2007

(AdPlayers.ro, Irina Toma)

Agentia Northfoto isi va deschide la sfarsitul lunii iulie un birou si in Bucuresti, acesta fiind cel de-al doilea birou din Romania, dupa Cluj, arata oficialii de comunicare ai furnizoului de imagini.

Potrivit sursei, reprezentanta Northfoto detine cea mai mare banca de imagini electronice din tara, cu peste un milion de fotografii ce pot fi descarcate de pe site-ul agentiei www.northfoto.com.

Clientii pot achizitiona de la Northfoto imagini cu vedete, imagini tip paparazzi, imagini cu capturi din filme, imagini legate de istoria Europei, imagini pentru artisti grafici, chiar si imagini legate de Olimpiadele de Vara din Beijing, China sau imagini in exclusivitate ale Annei Leibovitz, faimoasa artista specializata pe fotografii portret. Banca de imagini este actualizata zilnic cu peste 200 de fotografii. 

Conform reprezentantilor de relatii publice Northfoto, in prezent, furnizorul de imagine lucreaza in Romania cu trusturi de presa precum Ringier, Sanoma Hearst Romania, Edipresse si PubliMedia. Compania are contracte cu 16 fotografi si jurnalisti din 8 tari din Europa Centrala si de Est.

Agentia foto planuieste sa se lanseze pe piata si cu o banca de imagini de rezolutie mai mica, avand preturi cuprinse intre 1 si 5 euro / foto. Arhiva va avea la inceput 30.000 de imagini, urmand ca acesta sa creasca in fiecare luna cu peste 5.000 de imagini.

AdPlayersFile

Northfoto a fost infiintata in anul 2002 de Mark H. Milstein, un fotoreporter american cunoscut pentru fotografia denumita “Romeo si Julieta”, care prezinta doi indragostiti impuscati mortal cand incercau sa fuga de razboiul din Sarajevo, Bosnia, in 1993.

Agentia detine o banca de imagini online cu sediul central in Budapesta, Ungaria si este furnizor de imagini in Europa Centrala si de Est, lucrand pentru ziare, reviste, siteuri web, televiziuni, edituri sau clienti online in Ungaria, Romania, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Cehia, Rusia si Ucraina. Compania lucreza in parteneriat cu agentii foto din toata lumea, printre care se numara Zuma Press, News Corporation, Abaca, Kommersant si Lapresse.


PUBLICITATE: