Irina Ionescu este noul Director General, Green Point Management, cu rol activ in dezvoltarea grupului
Miercuri, 01 Septembrie 2021

 

Timp de 18 ani, in diverse pozitii de management in cadrul companiilor Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania, Irina Ionescu urmeaza sa fie implicata activ si in dezvoltarea viitoare a companiilor din acelasi Grup care include Green PC Ambalaje, GreenPoint Management, Green Knowledge, Servicii Salubritate Bucuresti si Iridex Group, cu o cifra totala de afaceri de peste 700 de milioane de lei si peste 2000 de angajati

AdPlayers. info

Irina Ionescu preia, incepand din 1 septembrie, rolul de Director General al GreenPoint Management, organizatie care implementeaza raspunderea extinsa a producatorilor (OIREP), urmand sa fie implicata activ si in dezvoltarea viitoare a companiilor din acelasi Grup. Irina a ocupat pana acum, timp de 18 ani, diverse pozitii de management in cadrul companiilor Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania, avand o contributie importanta in dezvoltarea acestora in Romania, cat si in alte tari din regiunea Balcanica si Adriatica.

In decursul ultimilor ani, am avut ca prioritate investitiile in dezvoltarea unui Grup integrat de companii care tinteste sa fie varful de lance al industriei de management al deseurilor din Romania. Succesul nostru se bazeaza pe o echipa dinamica si ambitioasa, care opereaza la cele mai inalte standarde pentru a raspunde exigentelor clientilor si partenerilor nostri. De aceea, ne bucura venirea Irinei Ionescu ca Director General al GreenPoint Management, si, in acelasi timp, membru al board-ului la nivel de Grup. Irina este un lider care a oferit deja foarte mult industriei noastre si va imbogati intreaga organizatie, nu numai prin experienta sa profesionala, ci si prin calitatea umana de apreciat”, a declarat Adela Lazar, Presedinte GreenPoint Management.

„Sustenabilitatea a stat la baza multor programe pe care le-am initiat si pe care le-am dezvoltat de-a lungul carierei mele. Cu atat mai mult in ultimii ani, cand eforturile mele s-au indreptat tot mai mult catre zona de protejare a comunitatilor si a mediului inconjurator, precum si catre zona gestionarii corecte a deseurilor de ambalaje. In acest context, noul rol pe care mi l-am asumat reprezinta o evolutie naturala a parcursului meu profesional. Sunt extrem de entuziasmata de acest nou inceput si imi doresc ca, alaturi de echipele de profesionisti din cadrul acestui Grup, sa continuam sa facem performanta in acest domeniu in Romania!”, spune Irina Ionescu, Director General al GreenPoint Management.

Irina Ionescu a ocupat, in ultimii 18 ani, in cadrul Sistemului Coca-Cola in Romania, pozitii precum Director de Marketing pentru regiunea Adriatica si Balcani la The Coca-Cola Company sau Corporate Affairs Director pentru Romania, ulterior pentru regiunea Adria in cadrul companiei Coca-Cola HBC.

Experienta sa profesionala a fost imbogatita si prin antreprenoriat: a infiintat si condus cu succes, timp de 7 ani, o companie specializata in consultanta de management si marketing, precum si in obtinerea de fonduri nerambursabile.

De-a lungul anilor, ca director de Corporate Affairs pentru Coca-Cola HBC Romania, ea a contribuit la crearea unor premise favorabile cresterii companiei, prin crearea unui brand corporate puternic, colaborand foarte strans cu toate departamentele cheie din companie. Prin promovarea programelor legate de sustenabilitate, Coca-Cola HBC Romania a fost recunoscuta - intre 2016 si 2020 - ca fiind Cea mai Sustenabila Companie din Romania.

In ultimii sase ani, Irina a participat in mod activ la studierea si proiectarea a diverse sisteme de colectare separata a deseurilor de ambalaje. Intre 2014-2020, a fost Presedinte al Asociatiei Nationale pentru Bauturi Racoritoare din Romania, fiind in prima linie inclusiv in discutiile cu autoritatile, cu alti producatori de bauturi, precum si cu reprezentantii marilor magazine referitoare la infiintarea unui sistem garantie-returnare pentru ambalaje la nivel national, ce va permite Romaniei sa isi indeplineasca angajamentele europene de reciclare.

Grupul

Grupul include Green PC Ambalaje, GreenPoint Management, Green Knowledge, Servicii Salubritate Bucuresti si Iridex Group, cu o cifra totala de afaceri de peste 700 de milioane de lei, avand peste 2000 de angajati. Companiile din Grup activeaza in domeniul managementului deseurilor, salubritatii si reciclarii.

GreenPoint Management implementeaza obligativitatea raspunderii extinse a producatorilor si are o cifra de afaceri de peste 140 milioane de lei. Compania preia obligatiile de mediu privind gestionarea ambalajelor introduse pe piata nationala si atinge  tintele de reciclare/valorificare pentru o cantitate anuala de 300.000 tone de ambalaje. Portofoliul companiei include firme de renume din toate domeniile de activitate.

Green PC Ambalaje este o companie  specializata in servicii profesionale de management al deseurilor pentru companiile care desfasoara activitati comerciale si de productie in Romania. Compania gestioneaza anual 100.000 de tone de deseuri de ambalaje, industriale sau periculoase de la cei peste 450 de clienti din toata tara. Reteaua Green PC Ambalaje detine in acest moment 9 sucursale pentru colectarea, sortarea si valorificarea deseurilor. Compania are 400 de angajati si o cifra de afaceri de 62,5 milioane de lei.

Iridex Group este un grup de firme romanesti ce isi desfasoara activitatea de peste 30 de ani in domeniul gestiunii deseurilor din Romania, fiind promotorul de tehnologii, materiale, echipamente si bune practici in domeniu. In prezent, activeaza in domeniul colectarii separate a deseurilor in judetele Constanta, Calarasi si Dolj, prin societatea Iridex Group Salubrizare – si administreaza Centre de Management Integrat al Deseurilor (CMID) in judetele Constanta, Calarasi, Mures, Dolj si Bucuresti.

Impreuna cu Green PC Ambalaje si GreenPoint Management, s-a implicat in intregul lant al Economiei Circulare, prin colectare separata, producere de energie electrica din gazul de depozit, furnizare de energie electrica, reciclare ambalaje din plastic si carton si gestiunea responsabila a deseurilor.

Mai mult in Management, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: