Doi ani de activitate Telekom Banking in Romania
Marti, 29 Octombrie 2019
 

Sursa: TelekomBanking.ro

In octombrie 2017, Telekom Romania si Alior Bank au lansat Telekom Banking, proiectul financiar digital care raspunde nevoilor consumatorilor de produse si servicii rapide, usor de utilizat, de oriunde si oricand.

AdPlayers. Info

Doi ani de activitate Telekom Banking in Romania. In octombrie 2017, Telekom Romania si Alior Bank au lansat Telekom Banking, proiectul financiar digital care raspunde nevoilor consumatorilor de produse si servicii rapide, usor de utilizat, de oriunde si oricand.

Serviciile Telekom Banking au fost lansate gradual, incepand cu doi piloni moderni si usor de folosit – operatiuni zilnice bancare (conturi curente, carduri de debit, depozite) si o noua solutie pe piata romaneasca, platforma de Schimb Valutar Online, prin intermediul careia clientii beneficiaza de un curs de schimb valutar avantajos, pentru zece valute, actualizat in timp real. Ulterior, oferta Telekom Banking a fost completata cu servicii de finantare a dispozitivelor din oferta Telekom Romania, dar si cu servicii de tip credite de nevoi personale fara garantii si facilitatea overdraft.

Numarul de clienti care utilizeaza produsele si serviciile prin ofertaTelekom Banking este in continua crestere, acestia avand la dispozitie mai multe canale de deschidere a relatiei cu banca – intr-unul din cele peste 60 magazine din reteaua Telekom si ale partenerilor selectati, prin intermediul agentilor de vanzari directe, prin parteneriatele dezvoltate cu intermediari financiari, dar si online, prin intermediul aplicatiei de mobile Telekom Banking. Oricine este interesat sa isi deschida un cont bancar online, fara drumuri la banca, poate descarca gratuit aplicatia de mobile banking din Appstore sau Google Play si dupa parcurgerea unor pasi simpli, in doar 5 minute, poate deveni clientul bancii. Aplicatia este simpla si usor de folosit, cu functionalitati unice in piata si ofera acces instant la banii din cont, iar tranzactiile si incasarile online in lei sunt gratuite.

Strategia de crestere se axeaza in prezent atat pe atragerea de depozite la termen cu dobanzi atractive, clientii fiind bonificati cu 3,35% dobanda anuala pentru depozitele la termen in lei pe 12 luni deschise prin intermediul aplicatiei de mobil Telekom Banking, dar si pe acordarea de credite de consum in conditii avantajoase, suma maxima acordata de 150.000 lei fiind printre cele mai atractive din piata. Ca exemplu, pentru clientii care isi refinanteaza creditele existente si isi vireaza veniturile in contul curent, dobanda fixa incepe de la 7,9% pentru sume mai mari de 70.000 lei si poate ajunge pana la 16%, in functie de suma solicitata, profilul clientului si istoricul sau de creditare. Pentru un credit de refinantare de 70.000 lei acordat pe o perioada de 5 ani cu virare venit: DAE 8,33%, rata credit 1,419 lei si valoarea totala platibila 85,205 lei. Rata anuala a dobanzii fixa pe toata durata contractului: 7,9%. DAE include taxa de inregistrare la Arhiva Electronica (65,7 lei) si comisionul de administrare cont curent (3 lei/luna).

Banca a reusit sa isi creasca de peste 10 ori volumul de creditare in primele 9 luni ale anului si estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2019 va atinge o cota de piata de aproape 2% din volumul total de credite de consum nou acordate.

 

Pentru urmatoarea perioada, planurile de dezvoltare sunt concentrate pe cresterea portofoliului de clienti, prin oferirea de servicii digitale end to end, atat pentru procesele de tranzactionare, cat si pentru cele de creditare.

 

“Traim intr-o era digitala care determina bancile sa isi schimbe semnificativ modul de a opera, pentru a sustine libertatea de creatie a clientilor si a partenerilor sai, in tot ceea ce fac. Astfel, inovatia digitala este un element esential in strategia de dezvoltare a Telekom Banking ‘’ a declarat Ana Cernat, Director General Alior Bank SA Varsovia - Sucursala Bucuresti.

, Continuam sa ne reinventam si sa dezvoltam produse si servicii personalizate si digitale, pentru a imbunatati continuu experienta clientilor nostri in relatia cu banca. Proiectele viitoare vizeaza optimizarea fluxului de deschidere de cont curent online lansat anul acesta, oferirea de credite printr-un proces 100% online, oferind astfel un flux usor si prietenos persoanelor interesate de un alt stil de banking, pur si simplu digital. In plus, lucram la lansarea in viitorul apropiat a unor servicii inovatoare, cum ar fi plata cu telefonul mobil, carduri de credit cu optiunea emiterii instante a unui card virtual care va permite plata in rate si multe altele. Pentru clientii care prefera contactul uman, avem disponibila intreaga gama de produse si servicii a bancii chiar si in weekend, in magazinele Telekom selectionate”

Lansat in Romania in octombrie 2017, Telekom Banking este proiectul financiar digital dezvoltat in cadrul parteneriatului dintre Telekom Romania si Alior Bank, ce ofera persoanelor fizice produse si servicii bancare usor de utilizat, accesibile online prin www.telekombanking.ro si prin reteaua de magazine Telekom Romania si ale partenerilor selectati.

Clientii au acces la o gama variata de operatiuni bancare, oferta Telekom Banking cuprinzand conturi si carduri pentru desfasurarea operatiunilor bancare zilnice, produse de creditare si economisire, precum si platforma de Schimb Valutar Online, prin care clientii pot efectua schimburi valutare la cele mai bune cursuri de schimb din piata. In cadrul ofertei Telekom Banking, serviciile bancare sunt oferite de Alior Bank S.A. Varsovia - Sucursala Bucuresti.


PUBLICITATE: