Despre Coronavirus. Agentia de comunicare digitala Screen Native pune umarul la informatie echilibrata desprecoronavirus.ro
Vineri, 13 Martie 2020

 

Credit: Screen Native / desprecoronavirus.ro

Mugur Patrascu, GM, Screen Native, agentia autoare a proiectului: ,,Cu acest site ne-am propus sa cream un pol echilibrat de informatie, fara pareristica, un loc in care se gaseste toata informatia necesara pentru a face fata situatiei. Acesta este modul in care se organizeaza profesionist comunicarea oriunde in lume si in mod normal de catre o sursa guvernamentala”

AdPlayers. Iulian Toma

Screen Native, agentia de comunicare condusa de Mugur Pastrascu, un veteran in comunicarea de digitala, incearca sa ii ajute pe cei interesati cu cele mai importante informatii despre cea mai mare epidemie din epoca moderna, pe platforma de informare desprecoronavirus.ro .

De unde ideea si cum s-a facut site-ul?

,,N-as vrea sa postrationalizez prea mult dar ideea de a face un site de informare cred ca a plecat din nebunia cu mastile de fata si toate informatiile care se tot vehiculau pe tema asta. In momentul in care oamenii au inceput sa cumpere aiurea masti pe care nu stiau sa le foloseasca, am simtit nevoia de a explica si organiza putin lucrurile.” a afirmat, pentru AdPlayers, Mugur Patrascu, Screen Native, agentia autoare a proiectului.

Potrivit initiatorilor platformei desprecoronavirus.ro, punctul de plecare l-a constituit faptul ca, in Romania, se mai intampla doua lucruri: statul nu se poate organiza eficient decat cand este prea tarziu iar romanii sunt emotionali si in toate directiile.

,,Cu acest site ne-am propus sa cream un pol echilibrat de informatie, fara pareristica, un loc in care se gaseste toata informatia necesara pentru a face fata situatiei. Acesta este modul in care se organizeaza profesionist comunicarea oriunde in lume si in mod normal de catre o sursa guvernamentala”

Duminica, pe 23 februarie echipa a luat luat decizia de a lansa platforma. Luni impreuna cu echipa, autorii au facut deja un sitemap si au inceput sa ,,deseneze” site-ul. Pana joi au scris deja si prima varianta de continut si s-au apucat de implementare. Vineri 28 februarie, Desprecoronavirus.ro era deja lansat.

,, Ni s-a parut normal si eficient sa incercam sa cream o zona curata de informatie, pe un topic care am intuit ca va fi foarte important pentru toti”

,,Fara sa ne gandim prea mult. Nu vrem sa luam locul nimanui in lantul de informare, nu suntem ONG, nu o sa facem bani din chestia asta. Lucram mult in zona online si vedem multe exemple de manipulare si reactie la ce se intampla si, de data asta ni s-a parut normal si eficient sa incercam sa cream o zona curata de informatie, pe un topic care am intuit ca va fi foarte important pentru toti.” A mai spus Pastrascu.

,,Personal, cred ca trebuie sa ne schimbam si coronavirusul ne ofera o oportunitate sa o facem mai repede. Trebuie sa inlaturam zgomotul din jurul nostru, sa ne luam niste informatii de baza, sa le interpretam personal si sa nu mai dam mai departe tot ce primim.”

,,Aderarea relaxata la morisca Facebookului ne transforma din destepti in manipulati sau usor manipulabili”

Managerul Screen native nu este foarte fericit cu felul in care ne informam din ceea ce specialistul digital o numeste ,,morisca facebook-ului”.

,,Aderarea relaxata la morisca Facebookului ne transforma din destepti in manipulati sau usor manipulabili. Nu mai vorbesc de cei care fac intentionat asta, ca sunt alta categorie. In afara de acest lucru, cred ca daca ne pricepem la ceva, trebuie sa incercam sa ajutam in jur. SCREEN NATIVE, autoarea proiectului, este o agentie de digital, de comunicare si content iar acesta este un exercitiu de comunicare pe care il facem pentru societate.”

Specialistul nu crede ca mai este de ajuns sa rezolvi briefurile care vin si sa incerci sa eficientizezi tot, ci trebuie sa fii atent la ce poti face mai bine in jur, la cum imparti din resursele tale cu ceilalti. ,,A fost o intersectie intre a putea si a vrea sa facem acest lucru. Speram sa ajute.” conchide Patrascu despre poriectul Screen Digital.

Actualizat de mai multe ori pe zi.

Site-ul este facut de un designer si un front end developer. Continutul este scris de doi oameni care cureaza continut disponibil online. Continutul este actualizat de mai multe ori pe zi.

Mai mult, pe www.desprecoronavirus.ro 


PUBLICITATE: