"Deja vu" McCann Erickson si inspiratie Leo Burnett?
Luni, 26 Februarie 2007
Deja vu McCann Erickson si inspiratie Leo Burnett?.Deja vu McCann Erickson si inspiratie Leo Burnett?..

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Blogul McCann (mccannblog.ro) promite subiecte „inspirate”. Cel putin dupa unul din titlurile postate recent de cei care semneaza jurnalul agentiei de publicitate. Sub titlul Deja Vu, pe McCannBlog puteti viziona un spot pe YouTube, despre care autorii subiectului spun ca este facut de McCann Erickson Lisabona prin 2001.

Legat de prezenta acestuia pe blog, reprezentantii McCann motiveaza ca: “probabil atât echipa de copy-art de la McCann Erickson Lisabona cât si echipa de la agentia din Romania au vizionat acelasi film care i-a inspirat”, amintind de filmul Shallow Hal, aparut în 2001.

Desi autorii de la McCann nu o spun, atât o imagine din Shallow Hall (vezi foto), cât si spotul McCann Lisabona invita si la un “Deja vu” din spotul Macho pentru Bergenbier, semnat de Leo Burnett, intens mediatizat la în 2005. Pentru cine nu-si aminteste, în spotul Macho din campania Bergenbier – Bea cu masura, un petrecaret se trezeste legat de pat si descopera în pat o imensa lenjerie de dama roz.

Deja vu McCann Erickson si inspiratie Leo Burnett?

Sa nu fi vizionat McCann si filmul spotului macho pentru Bergenbier din 2005, de inspiratie Leo Burnett? Publicitarii se inspira adesea din filme celebre, cel mai recent spot pentru berea Perroni Nastro Azzurro fiind cea mai buna dovada. Nu multi sunt aceea care o si afirma raspicat, însa fiecare dintre ei încearca sa exploazeze sursa de inspiratie într-un mod original în executia reclamei.

Asadar, oglinda oglinjoara care dintre reclame exploateaza filmul într-o executie „originala”: McCann Lisabona sau Leo Burnett România?

Contul de creatie al marcii Bergenbier de la Interbrew este împartit de agentiile Leo Burnett si McCann Erickson, ultima ditre agentii ocupându-se de proiectele de comunicare ale marcii legate de fotbal, Bergenbier fiind si sponsorul echipei nationale de fotbal a României

PUBLICITATE: