'Daca AdEvolution are 2 Mil. EUR inseamna ca piata va depasi 15' Valentin Oeru (Boom, Netbridge)
Joi, 05 Iulie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

“Daca AdEvolution a vandut de 2 Mil. EUR inseamna ca piata de publicitate de anul acesta va depasi 15 Mil. EUR”, a declarat pentru AdPlayers.ro, Valentin Oeru (foto) - Director Executiv al regiei de vanzari de publicitate online BOOM de la Netbridge.

Intrebat cum vede evolutia pietei de publicitate online si cotele jucatorilor la jumatatea lui 2007, executivul regiei de vanzari de la Netbridge comenteaza astfel o declaratie recenta a lui Val Voicu – Managing Partner la AdEvolution. Oficialul AdEvolution afirma pentru AdPlayers.ro ca estimeaza pe primele 6 luni ale anului in curs o cifra de afaceri de 2 Mil. EUR, cifra cu care spune ca detine o cota de piata de aproximativ 50% din publicitatea online.

“Eu ma gandesc la faptul ca Val Voicu, de la AdEvolution, vorbeste poate de cifre la rate card (Tarife lista, fara reduceri, n.r.), si nu de valori nete. Sunt multe aspecte aici, ar putea sa vorbeasca si de valoarea cu TVA, sau fara TVA, dar oricum s-a raportat la intreaga piata”, continua Valentin Oeru.

Seful de la Boom sustine ca “mai este posibil ca unele companii sa mai includa si valori pe creatie si nu de bugete de media, si, este posibil sa fie si cazul AdEvolution”. „Oricum putem sa consideram si bugetele de creatie tot in piata online, dar nu sunt din media. Iar eu nu i-as lua in calcul aici. Practic aceste sume, doar trec prin AdEvolution, contribuind la cifra lor de afaceri insa acestia merg la diverse companii de creatie”, continua el.

Intrebat cati ar putea sa fie banii din piata de creatie online, Oeru crede ca “ar putea sa ajunga la 20%, poate chiar mai mult. Si atunci reprezinta o parte importanta”

Reevaluand pozitia Boom, executivul regie de vanzari de la Netbridge afirma: “Eu am declarat ca avem ca tinta in acest an 3-3,5 Mil. EUR si suntem in grafic. Datorita noilor schimbari din interiorul Boom, insa, este normal ca asteptarile noastre sa creasca”.

Oeru nu crede piata va fi mai mare de 8-9 Mil. EUR asa cum o estimau la inceputul acestui an in AdPlayers mai multi oficiali ai pietei de publicitate online.


PUBLICITATE: