Bugete de 3,5 Mil. EUR pe primele 8 luni, la Media Consulta International
Marti, 02 Noiembrie 2010
 (AdPlayers, Iulian Toma)

Media Consulta International a inregistrat pe primele 8 luni din 2010 un business de 3,5 Mil. EUR, dupa cum a afirmat pentru AdPlayers, Mihai Craiu (foto), General Manager al companiei. Agentia de publicitate a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 5,02 Milioane EUR (21,24 Milioane Lei, Ministerului Finatelor Publice) si un profit de 1,1 Milioane EUR,

Potrivit oficialului agentiei de publicitate, efectele crizei in marketing si comunicare sunt departe de a se fi incheiat, insa chiar daca va trage linie sub o cifra de afaceri cu 25% mai mica, Media Consulta International va avea cel mai probabil un profit cu aproximativ 5% mai mare decat cel de anul trecut. „Am descoperit ca putem face unele lucruri cu costuri mai mici”, isi motiveaza Craiu estimarea.

10% creatie, 40% servicii de media, 25% PR, 25% consultanta de business

Conform managerului Media Consulta International, jumatate din activitatea companiei o reprezinta activitatea de publicitate full service (aproximativ 10% creatie si 40% media), completate de 25% servicii de relatii publice si comunicare, si 25 % servicii de consultanta de business - acestea din urma mergand de la prospectare, start-up si setup legal de companii, pana la consultanta juridica si fiscala si resurse umane, consultanta de marketing si vanzari, cercetare si audit de media.

Intrebat cum isi procura media pentru clienti compania pe care o conduce, Mihai Craiu afima ca spatiul este achizitionat direct de la canalele media furnizoare, iar in unele cazuri Media Consulta International ofera si un public administrat in regie proprie precum cele de la Teleferic Sinaia sau, mai nou, un canal indoor media cu 200 de frame-uri in print, am plasate in mai multe Spitale din Bucuresti si din tara.

„Vindem orice canal media cu public care ne intereseaza”, a afirmat Mihai Craiu pentru AdPlayers. „Asa vindem, spre exemplu, Teleferic Sinaia, locatie care se afla sub contract cu noi de 3 ani si unde vindem spatii publicitare de aproximativ 150.000 EUR pe an. La fel am demarat si un proiect cu hotelul de gheata de la Balea pentru care am facut si PR in ultimii 5 ani, impreuna cu Arthur Klinges Consulting – firma de consultanta a primarului din localitate, un om care face acolo o treaba de toata isprava.”

Clienti recenti

Agentia de publicitate Media Consulta International a lucrat in ultima vreme pentru clienti si marci nationale cum sunt Ardaf, Siveco, Energy Holding, Rovere mobili, Domus Stil, (dezvoltator imobiliar din grupul RIN), dar si pentru clienti locali precum EON Moldova, sau Ness Romania (computere, Iasi).

In portofoliul Media Consulta International se mai adauga clienti de stat castigati in urma unor licitatii organizate de institutii sau programe de stat cum sunt Ministerul Muncii si Familiei, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud – Est, Programul Regio al MDRT, comisia de supraveghere a Sistemului de Pensii, Universitatea Bucuresti, Universitatea Brasov.

Mihai Craiu: Publicitate, software, imobiliare si media.

Infiintata in 2003, Media Consulta International se pozitioneaza pe piata de comunicare ca agentie de publicitate full service. Compania ii are ca fondatori pe Mihai Craiu, General Manger si partener majoritar al companiei care detine un procent de 99.99% din firma, si pe Gheorghe Gavrilov 0,01%, unul dintre colaboratori apropiati ai lui Craiu, si totodata director de productie al companiei.

In afara de Media Consulta International, Mihai Craiu mai investeste in Real Estate si un dezvoltator de solutii informatice  - business cu o cifra de afaceri de aproximativ 2 Milioane euro pe an, si in imobiliare – o afacere pe care o estimeaza la aproximativ 400.000 EUR.

Pe langa afacerile pe care le detine, Mihai Craiu este partener cu 50% in Realitatea Media Barter Deals impreuna cu Sorin Ovidiu Vintu (50%), dar si in Saptamana Financiara unde, potrivit managerului Media Consulta International si fost director executiv al ziarului, detine cu 23,5% alaturi de Camelia Voiculescu si Gabriela Firea (10%).


PUBLICITATE: