Aplicatiile pe mobil, la inceput. Premiata la Mobilio, Cocoa Platypus vrea 250.000 EUR pe an din design.
Vineri, 26 Aprilie 2013

 ( adplayers, Iulian Toma) Premianti la Mobilio 2013,competitia de aplicatii pe mobil dezvoltata de Ziarul Financiar, studioul de design Cocoa Platypus este de parare ca veniturile din aplicatii pe mobil sunt inca la inceput in Romania.

Detinuta in mod egal de Andrei Sandu, Cristi Hurhui si Mircea Sandu, potrivit fondatorilor, compania este increzatoare ca in 2013 va reusi sa incheie anul cu o cifra de afaceri de peste 250 000 euro.

Aplicatiile mobile - la inceput in Romania.

Cristian Hurhui si Andrei Sandu managing partners ai companiei sunt de parere ca „Business-ul de aplicatii mobile este inca la inceput in Romania, chiar daca procentual cresterile sunt semnificative”.

„Mult mai interesanta este piata externa unde vindem produsele noastre proprii ca Ninjaku Training sau Outdoor Guide care s-au bucurat de o popularitate destul de mare. Chiar si asa daca ar fi sa cuantificam timpul investit in dezvoltarea aplicatiilor versus incasari suntem aproape pe zero. In concluzie nu putem vorbi inca de un profit din zona aplicatiilor proprii”, spun cei doi parteneri ai studioului de design.

Au demarat cu piata externa.

CocoaPlatypus a fost fondata la inceputul lui 2010. In primii doi ani de existenta pe piata, compania a dezvoltat aplicatii pentru piata externa sub nume propriu sau sub contract. Incepand cu 2012 am inceput sa ofere serviciile si pe piata din Romania unde ne-am orientat in special catre aplicatiile de brand in special pentru ca echipa noastra are un background bogat in industria comunicarii.

„Pana acum am dezvoltat solutii digitale pentru clienti ca  Samsung, Cat Music, ALD Automotive, ING Bank, Royal Canin, GSK. Odata cu intrarea pe piata din Romania am simtit nevoia de a dezvolta si un departament de Web Content care livreaza in momentul de fata aplicatii de web, componente server-side pentru aplicatiile de mobil si uneori si web-site-uri , iar pentru 2013 avem in plan sa marim numarul colegilor nostri pana la 10”, sustin managerii de la CocoaPlatypus.

Mai mult in
adplayers report


PUBLICITATE: