Director de creatie al primelor campanii McDonald's si agentiilor DDB, McCann Erickson, Springer & Jacoby, Francisc Varga a plecat la cele vesnice
Luni, 05 Februarie 2018

Director de creatie al primelor campanii McDonald’s in Romania (95) dar si in agentii precum Plus (Lintas, acum Mullen Lowe), Notorious DDB, DDB Romania, McCann Erickson, Friday & Friends, Springer & Jacoby, Francisc Varga s-a stins sambata, 2 februarie

adplayers.Iulian Toma

Senior in publicitate din 1992 si totodata unul dintre cei mai longevivi directori de creatie din comunicarea romaneasca, recunoscut pentru modestia aparitiilor sale publice desi a semnat campanii memorabile, Francisc Varga a plecat dintre noi, sambata, 2 februarie, in urma unor complicatii care ii afectau starea de sanatate din ultimii anii.

"A fost un om deosebit. Pacat ca a plecat dintre noi prea devreme. Sa se odihneasca in pace." spune despre Francisc, Bogdan Alexandrescu, partener de creatie si coautor al primelor campanii McDonald’s in Romania (95), dar si primul sau partener in agentia de publicitate Notorious DDB, prima sub franciza in Romania a retelei internationale de publicitate DDB, fondata cu un an inaintea deschiderii primului restaurant McDonald’s de la Bucuresti.

Director de creatie al primei campanii McDonald’s in Romania (95) dar si in agentii precum Plus (92, ulterior Lintas, acum Mullen Lowe), Notorious DDB, DDB Romania, McCann Erickson, Friday & Friends, Springer & Jacoby, Francisc le-a fost profesor la locul de munca multor creativi in publicitatea autohtona care ii sunt astazi recunoscatori. Pe toti ii dezmierda cu apelative precum "tinere" sau "copile". „M-a invatat sa scriu” spune cu vocea inecata in lacrimi, un alt senior in creatia de publicitate din Romania.

Atunci cand starea de sanatate nu i-a permis sa activeze la intreaga capacitate, Francisc a coordonat proiecte si departamente de marketing de la clienti, cel mai notoriu fiind acela de la Domo pentru care publica de curand un RIP retelei de magazine dar si uneia dintre creatiile sale, prevestind, parca, insasi plecarea sa la Dumnezeu ce avea sa vina.

Trupul neinsufletit al lui Francisc Varga este depus la Capela Cimitirului Mierlari, Jilava, de unde se va desparti de cei care i-au fost aproape marti, 6 februarie, in jurul orei 12.00, atunci cand va incepe si slujba de inmormantare.

Dumnezeu sa te odihneasca in pace, tinere!

Mai mult in Oameni


PUBLICITATE: