Din 1993 in media si comunicare, fost director de creatie in Saatchi & Saatchi, GMP si Grey, Bogdan Dumitrescu a plecat intr-o lume cu mai mult suflet.
Luni, 24 Mai 2021,,Si daca as vrea ca ceva sa se intample dupa cartea mea, atunci acest lucru ar fi ca lumea as vrea sa aiba mai mult suflet” scria Bogdan Dumitrescu, la lansarea SMS, volum aparut in 2009 despre care spunea ca „Este o carte despre o lume care se face praf, care se dezintegreaza, despre eul nostru care se murdareste daca nu moare”. 

AdPlayers. Iulian Toma

Fost director de creatie in Saatchi & Saatchi, GMP Advertising, Grey Worldwide Romania, Bogdan Dumitrescu a plecat intr-o lume cu mai mult suflet. Sef de promotie la Litere care a terminat Universitatea cu 10 pe linie, a plecat dintre noi in seara zilei de duminica, 23 mai, in urma unui infarct, a anuntat fiul sau cativa prieteni de familie. Bogdan va fi inmormantat la Onesti, orasul sau natal.

,,Si daca as vrea ca ceva sa se intample dupa cartea mea, atunci acest lucru ar fi ca lumea as vrea sa aiba mai mult suflet” scria Bogdan Dumitrescu, la lansarea SMS, volum lansat in 2009 despre care spunea ca „Este o carte despre o lume care se face praf, care se dezintegreaza, despre eul nostru care se murdareste daca nu moare”.

In advertising din 1999, copywriter, apoi director de creatie in mai multe firme romanesti si multinationale - Saatchi & Saatchi, GMP Advertising, Grey Worldwide Romania sau United Projects - publicitarul Bogdan Dumitrescu a primit aprecieri pentru SMS, volumul sau de debut, atat de la colegi de breasla precum Florin Dumitrescu, Dragos Olteanu sau Razvan Exarhu, dar si de la Mircea Cartarescu, toti prezenti la evenimentul de lansare al cartii de debut care facea inca din 2009 radiografia unei lumi espre care spunea ca „Este o lume rea, dura, fara sentimente, fara suflet”.

„Daca SMS-ul meu poate sa-i serveasca unui om din marketing si publicitate atunci aceasta carte il poate ajuta sa se fereasca de iluziile acestei lumi care pot rani, si nu altfel”

„Este o carte despre o lume care se face praf, care se dezintegreaza, despre eul nostru care se murdareste daca nu moare”, cam despre asta este cartea”, afirma inca de acum 12 ani, Bogdan Dumitrescu, vorbind despre SMS, debutul sau literar de la Polirom. 

„Daca SMS-ul meu poate sa-i serveasca unui om din marketing si publicitate atunci aceasta carte il poate ajuta sa se fereasca de iluziile acestei lumi care pot rani, si nu altfel”, explica el, ce anume ar putea gasi un om de comunicare in cartea sa.

Volum crez de viata, SMS-ul lui Bogdan Dumitrescu vorbeste de 12 ani, pentru cine a avut urechi sa auda, despre multinationale, despre firma inchisoare, despre o lume in care un personaj al cartii vrea sa scrie un roman si ajunge sa ceara voie consiliului director al companiei in care lucreaza. In final, omul are voie sa scrie dar fara diacritice, iar creatia lui ajunge sa fie scrisa in acest fel. 

Bogdan Dumitrescu s-a nascut la 15 aprilie 1968 in Onesti. A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, unde a fost preparator (1995-1996) la Catedra de Literatura Comparata. Inainte de cariera in publicitate a lucrat in media, incepand din 1993, cand a fost redactor la Pro Fm si Radio Total. A devenit mai apoi seful Biroului de Presa al Fundatiei Culturale Romane, redactor la TVR International, redactor sef la ProTV, referent de specialitate in Consiliul National al Audiovizualului.

A publicat cronica de carte in Romania Literara, cronica de publicitate in Dilema, eseuri, proza in Romania Literara, Dilema, Dilemateca, Arc, Contemporanul, Contrapunct etc. Este autorul piesei Viata lui Max Ionescu, difuzata la Radio Romania Cultural in 2006.

Mai mult despre volumul SMS al Lui Bogdan Dumitrescu, care ar trebui sa fie lectura obligatorie in culturile organizationale, in articolul AdPlayers de la lansare in 2009


Mai mult in Oameni


PUBLICITATE: