Caderea Capitalismului asa cum il cunoastem noi. Ce-ar trebui schimbat? Intreaba un roman, expat.
Luni, 25 Noiembrie 2019

 

Punct de vedere de expat roman din Europa de Est dupa 20 de ani de lucru in strainatate, la 30 de ani dupa caderea Zidului Berlinului

AdPlayers. Doina Cocoveanu

M-am nascut si am crescut in Romania comunista. Am fost plina de speranta si fericita cand a cazut cortina de fier. Visam, ca multi altii, la viitorul luminos pe care capitalismul il va aduce ... si acum se pare ca si capitalismul moare. Pentru noi, 30 de ani mai tarziu !!!! Pentru altii, dupa sute de ani.

Este oare adevarat? Era visul nostru unul fals? Putem resuscita capitalismul? La comunism nu ne putem intoarce. L-am testat 50 ani si nu a mers. Capitalismul pare-se ca nici el nu mai merge, asa cum il stim noi astazi. A rezistat insa cateva sute de ani. Trebuie si el sa evoluieze si sa se reinventeze. Probabil cu o fata mai umana. Mai socialista. Sunt multe exemple in lume care demonstreaza asta in Europa de Vest si Centrala. Guvernele, corporatiile, geopolitica, alegerile, Brexitul par ca se joaca si ele cu dorintele si aspiratiile oamenilor.

Vin dintr-o tara Europeana. O tara care a asteptat venirea americanilor de peste 50 de ani. Cand au venit, nu s-a schimbat nimic. Din pacate. Poate din cauza culturii si educatiei noastre. Sau poate a psihicului nostru si a bias-urilor noastre ancestrale.

Cu totii vrem totusi libertatea si avem nevoie de speranta. Capitalismul era speranta cu care am crescut. Sa fie nevoie, oare, de un altfel de capitalism. Unul cu fata mai umana? Intreb pentru un roman care a lucrat de 20 de ani in mai multe tari de pe mai multe continente.

Sunt singura naiva care se intreaba ce trebuie schimbat?

Doina Cocoveanu si-a inceput cariera acum 20 de ani. Brand Manager, Dero, Unilever in Bucuresti. A trait in sapte tari: Romania, Elvetia, Canada, USA, Italia, UK, Olanda si s-a mutat de 26 de ori pe doua continente - America de Nord si Europa. Aceasta este pe scurt viata unui expat roman de 20 de ani in marketingul si comunicarea mondiala, recunoscut pentru calitatea serviciilor oferite in orice colt al lumii.

Mai mult despre Doina Cocoveanu aici.

Mai mult in Management, Opinii, AdPlayersReport


PUBLICITATE: