Zile si Nopti: 700.000 EUR pe primele 6 luni, dupa 1,3 Mil. EUR in 2009
Luni, 18 Octombrie 2010

 (AdPlayers, Iulian Toma)

Zile si Nopti a incheiat cu o cifra de afaceri de aproximativ 1,3 Milioane EUR pe 2009, an din care incepand cu luna noiembrie, apare si editia de Bucuresti. Potrivit lui Aurel Martinescu (foto), coordonatorul retelei locale Zile si Nopti si membru fondator al companiei care editeaza publicatia, pe primele sase luni ale anului 2010 revista are un business de aproximativ 700.000 euro (inclusiv  editia de Bucuresti), reprezentand venituri atrase in proportie de 50% din publicitate nationala, si 50% din cea locala. 

Editata la nivel national de Zile si Nopti Media Shop, in Capitala afacerea este operata prin compania ZNB, care ii are ca actionari pe Zile si Nopti Media Shop cu 50%, la care se adauga cu 50% Radu Budes si Catalin Sandulache, managerii Splendid Media, regia care administreaza si publicitatea nationala.

La infiintare, in urma cu 10 ani, partenerii firmei care editau revista la acea vreme erau Martinescu Aurel, Gilea Marian si Tiberiu Anghel. In decursul timpului actionariatul a suferit modificari, astfel ca in anul 2001 in parteneriat a intrat si compania Gabis srl, detinuta de omul de afaceri Gabriel Stan. In anul 2009, odata cu aparitia revistei in Bucuresti, structura afacerii a mai cunoscut o modificare, atunci cand odata cu editia de Bucuresti a aparut editorul de la Bucuresti, si mangementul Splendid Media, Radu Budes si Catalin Sandulache.

10 ani de Zile si Nopti

Infiintata in anul 2000, in Brasov, reteaua Zile si Nopti distribuie in prezent publicatia cu acelasi nume in peste 6000 de locatii, potrivit editorilor sai. Cu o echipa de aproximativ 80 de oameni la nivel national din care 10 in Bucuresti, Zile si Nopti a fost infiintata in urma cu 10 ani, atunci cand pe 4 octombrie 2000 aparea prima editie.

Primul numar al revistei a aparut mai intai in Brasov, poiana Brasov si Valea Prahovei, editorii extinzand ulterior activitatea care in prezent cuprinde  22 de editii locale care apar in 34 de orase din Romania. Ghidul gratuit se distribuie cu frecventa saptamanala si bilunara in unele locatii. Din 2002, au aparut alte doua editii locale, la Timisoara, in 2003, inca doua in Cluj si Galat/Braila, Sibiu, iar in 2004 la Bistrita.

Din 2005 revista este prezenta la Deva, Tg. Mures, din 2006 la Pitesti, Craiova, Suceava, Constanta, Ploiesti, Iasi, Oradea, Baia Mare/Satu Mare, iar din 2007 in Valcea, Bacau. Ultimii doia an a adus ghisul de timp loiber in  Arad, Covasna (2008), iar de anul trecut Zile si Nopti a ajuns in Bucuresti, dar si in Alba Iulia.

Dupa cum afirma editorii, in prezent tirajul lunar al ghidului este de 720000 de exemplare, in 22 de editii, din care 7 saptamanale si 15 bilunare. Editiile Saptamanale apar in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Pitesti, Bacau/Piatra Neamt, Arad. Revistele bilunare sunt distribuite in Brasov (Poiana Brasov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Constanta (Litoral), Sibiu (Medias), Tg. Mures (Sighisoara, Reghin, Sovata), Baia Mare/Satu Mare, Craiova, Galati/Braila, Oradea (Felix, 1Mai), Ploiesti (Campina, Breaza), Alba Iulia (Sebes, Cugir), Bistrita, Covasna, Deva (Hunedoara), Rm. Valcea, Suceava (Radauti).

Mai mult in Presa Scrisa.


PUBLICITATE: