"Wild Carpathia - Anotimpurile schimbarii" in premiera la TVR
TV
Luni, 03 Octombrie 2016

"Wild Carpathia - Anotimpurile schimbarii"

Camera si co-producator: Alasdair Grant

Scenariul si prezentator: Charlie Ottley

Muzica: Grigore Lese, Bogdan Simion, Mihai Toma

adplayers. info

Duminica, 9 octombrie, de la ora 18.35, TVR 1, TVR HD si TVRi difuzeaza in premiera ultima parte a seriei Wild Carpathia, un indemn pentru protejarea zonelor rurale, a patrimoniului cultural si istoric, a biodiversitatii din Romania, anunta reprezentantii postului public de televiziune.

Ultimul episod al seriei Wild Carpathia (Wild Carpathia - Seasons of Change, Marea Britanie, 2016) urmareste transformarile peisajului din Carpati - de la ruginiul toamnei, trecand prin zapezile iernii, pana la inmugurirea de primavara - si elogiaza frumusetea fara egal a naturii, intr-o lume a culorilor vii si a traditiei pastrate nealterata peste veacuri.

De la sate si comunitati ce prospera gratie conservarii si eco-turismului la locuinte neolitice in pesteri, de la piscuri indepartate, imbracate in zapada, la biserici de gheata, filmul prezinta o fata nemaivazuta a Romaniei. Episodul intitulat Anotimpurile schimbarii poate fi urmarit in premiera si in exclusivitate duminica, 9 octombrie, de la ora 18.35, la TVR 1, TVR HD si TVR International.

Prin filmari din salbaticie ce-ti taie rasuflarea si interviuri emotionante cu localnici si specialisti, ultima parte a seriei Wild Carpathia trage si un semnal de alarma in privinta efectelor devastatoare ale defrisarilor ilegale din padurile seculare romanesti. Episodul Anotimpurile schimbarii explica, de asemenea, cum si de ce trebuie ca acestea sa inceteze: ecoturismul si turismul cultural pot reprezenta viitorul pentru aceste zone, spun realizatorii filmului, dar numai daca vom opri taierile haotice de copaci vom putea evita distrugerea masiva a ultimei regiuni salbatice a Europei si a nepretuitelor comori pe care le ascunde.

Seria de filme documentare Wild Carpathia cuprinde patru episoade despre minunile naturii din muntii si padurile Romaniei. Prezentatorul si poetul Charlie Ottley, care semneaza si scenariul seriei, isi conduce telespectatorii prin tara noastra si le dezvaluie satele traditionale, manastirile, cultura autentica.

Colindand Romania, realizatorii au descoperit zone intinse al caror peisaj a ramas neschimbat de mii de ani. De-a lungul celor patru episoade, facem cunostinta cu o gama larga de personaje, de la ciobani, ecologisti, mestesugari si pana la altete regale, cu totii implicati in pastrarea si conservarea ultimelor zone salbatice din Europa. Seria surprinde fragilitatea unor ecosisteme unice, habitat al lupilor, rasilor si al celei mai numeroase populatii de ursi din Europa si arata de ce merita sa fie conservate pentru generatiile viitoare.

"A fost o experienta incredibila sa calatorim in Romania si sa avem ocazia de a prezenta aceasta tara incredibila, cu speranta ca zonele salbatice ale Carpatilor vor fi protejate - cu modalitatile de turism potrivite", declara producatorul Alisdair Grant.

Primele parti ale seriei Wild Carpathia au fost transmise la TVR in toamna anului 2014. Ultima parte, a carei productie a fost abia incheiata, poate fi urmarita in premiera duminica, 9 octombrie, de la 18.35, la TVR 1, TVR HD si TVR International.

 Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: