Viva! acuza Libertatea de furt intelectual
Luni, 31 Martie 2008

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Viva! atrage atentia asupra incalcarii flagrante a legii drepturilor de autor in presa romaneasca, dand ca exemplu cotidianul Libertatea care a publicat fotografii aflate sub contract de exclusivitate cu Edipresse AS Romania, editorul revistei.

 

Potrivit unui comunicat de presa remis astazi, Viva! are un contract de exclusivitate pentru publicarea fotografiilor cu Violeta, Andreea Marin Banica, Stefan Banica si fiul acestuia, Stefan, in numarul 142, aparut pe piata astazi 31.03.2008.

 

Oficialii Edipresse AS Romania sustin ca in acelasi timp cu aparitia revistei pe piata, cotidianul Libertatea a publicat, pe prima pagina si in paginile 2-3, mai multe fotografii ce constituie reproducerea integrala, prin scanare, a unora dintre fotografiile pentru care revista Viva! are exclusivitate si care, sunt protejate prin legea nr. 8/1996 (Legea drepturilor de autor), fara permisiunea proprietarului acestora.

 

Autorii revistei Viva subliniaza in comunicatul de presa ca orice preluare neautorizata ori reproducere a acestor fotografii, indiferent de modalitatea folosita si de suportul tehnic pe care se realizeaza, constituie o incalcare a prevederilor legale in materia protectiei drepturilor de autor si se pedepseste ca atare, cu sanctiuni de natura civila, contraventionala sau penala, dupa caz.

 

Conform reprezentantilor Edipresse AS Romania, grupul de presa isi rezerva dreptul de a actiona pe orice cale legala in vederea respectarii drepturilor sale recunoscute de lege.

 

/ MEDIA

Revista VIVA! are o audienta lunara de 139.000 cititori pe aparitie, potrivit editorilor publicatiei care citeaza Studiului National de Audienta.

 

Edipresse AS Romania este un parteneriat intre Grupul Edipresse (60%) si Axel Springer AG (40%). Compania editeaza in prezent titlurile Elle, Elle Decoration, Elle Man, Elle Mariaj, Elle Bistro, Psychologies, Familia mea – Baby, Avantaje, Viva!, Popcorn, Look!, Joy, Computer Bild, Lucru de mina, Creativ, Povestea mea si Intamplari Adevarate.


PUBLICITATE: