Un radio dedicat familiei a castigat 78% din audienta un public de manageri, cu studii superioare, activ.
Luni, 14 Decembrie 2015
 Potrivit sondajelor realizate de ARA, postul de radio  Itsy Bitsy are 71% dintre ascultatori cu studii superioare, activi (83%) si cu un procent de venituri de peste 1.000 de euro/gospodarie demn de invidiat de orice post comercial: 61%

adplayers. Iulian Toma

Acum 10 ani, Mos Niculae aducea in peisajul bucurestean un altfel de radio. Astazi, la un deceniu de la lansare, postul de radio dedicat familiei a castigat 78% din audienta un public cu statut social AB - manageri, cu studii superioare, activi.

Potrivit sondajelor realizate de Asociatia de Radio Audienta (ARA), postul de radio  Itsy Bitsy, caci despre acesta e vorba, are 71% dintre ascultatori cu studii superioare, activi (83%) si cu un procent de venituri de peste 1.000 de euro/ gospodarie demn de invidiat de orice post comercial: 61%. Cine ar fi crezut?  Nadia Tataru si o echipa de 20 de oameni care motorizeaza astazi postul.

“Itsy Bitsy FM este radioul familiilor cu copii. Cu copii mai mari sau mai mici, sau care isi doresc copii” spune Nadia Tataru, fondatoarea postului care alaturi de Felix Tataru, au fost primii care au crezut  intr-un post de radio pentru parinti si copii. Pentru familii.

“Specificul Itsy Bitsy FM este ca ascultatorii din familie sunt co-realizatori ai programelor radio”, completeaza fondatoarea, ea insasi mama a doi copii. “Copiii se joaca in direct cu personajele preferate, iar parintii primesc raspunsuri de la specialistii in comunicare si parenting”.

“Mama” Itsy Bitsy afirma ca in fiecare luna suna la radio peste 10.000 de ascultatori, dintre care peste 500 vorbesc in direct. Mai mult, peste 200 de ascultatori mari si mici primesc premii si cadouri in fiecare luna.

“Conform audientelor comunicate de A.R.A., realizate pe bucuresteni de peste 11 ani, 78% din publicul Itsy Bitsy are statut social AB (manageri, cu studii superioare, activi), astfel ca Itsy Bitsy este lider in topul radiourilor comerciale, fiind urmat de Gold FM si Rock FM” adauga fondatoarea despre afinitatea publicului cu statut social ridicat pentru programele postului de radio dedicat familiei si grijii pentru copii.

Sondaj realizat de Asociatia pentru Radio Audieta (A.R.A) in perioada septembrie – decembrie 2014 si ianuarie – aprilie 2015 in Bucuresti.

Nadia Tataru mai arata un grafic in care 71% dintre ascultatorii Itsy Bitsy FM au studii superioare, radioul fiind astfel pe locul secund in topul radiourilor comerciale bucurestene, urmarind aceasta categorie de audienta.


Sondaj realizat de Asociatia pentru Radio Audieta (A.R.A) in perioada septembrie – decembrie 2014 si ianuarie – aprilie 2015 in Bucuresti.

Potrivit managerului retelei de posturi de radio, audienta care urmareste programele pentru familie si parenting nu sta rau nici la venituri. Din sondajele ARA citate de Nadia Tataru, un procent de 83% dintre ascultatorii Itsy Bitsy din Bucuresti sunt activi, 61% dintre ei avand venituri peste 1.000 euro / gospodarie.

Programe productie proprie

“In afara de muzica, Itsy Bitsy FM produce singur absolut toate programele dedicate copiilor si parintilor” spune fondatoarea. “In  programul radioului sunt in mod constant  mai multe tronsoane orare dedicate unui anume gen de public.

Pentru familie (copil cu parinte alaturi) in fiecare dimineata si seara, sau cand copiii sunt impreuna cu parintii, inainte si dupa gradinita sau scoala (7:00 - 9:00 si 17:00 – 21:30). Pentru familie, radioul are emisiuni de direct (pe drive time), precum “ItsyBitsyNeata” si “ZapaPoveste”, precum si emisiuni inregistrate, precum “Enciclopedia Zimitot”, “Portrete mici de oameni mari”, “Stiati ca?”, “Misiunile lui Itsy si ale lui Bitsy” – teatru radiofonic, “Povestea de seara” si bineinteles, muzica de familie.

Radioul are si segmente dedicate celor mari.  Tronsoane pentru parinti sunt in eter atunci cand copiii fac activitati educative sau dorm, in intervalele 9:00 - 17:00 si 21:30 – 6:00 si cuprind emisiuni precum “Lejer pe tocuri”cu Ruxandra Rusan (9:00-12:00), “Meditatii pentru parinti” (16:00 – 16:30 si 22:00 – 22:30), “ “Traieste sanatos cu Simona” (11:30, 16:30, 22:30), “Psihotaclale” cu Cristina Trepcea (joia, 21:30 – 23:00) si Happy Music.

Grila dupa orarul zilnic al familiei. Ajutor in parenting

Itsy Bisty FM realizeaza grila de programe dupa orarul zilnic al familiei, dupa programul de scoala sau vacanta al copiilor, introduce emisiuni noi sau de sezon in functie de nevoile ascultatorilor mari si mici.

“Programele Itsy Bitsy sunt realizate de echipa de peste 20 de angajati si colaboratori, dar se datoreaza in mare masura si contributiei partenerilor educationali, specialistilor in sanatate, psihologie, educatie, dar si vedetelor, precum Andreea Marin, Andreea Raicu, Dana Nalbaru etc.” detaliaza Nadia.

In 2016 si pe viitor, in general, Itsy Bitsy doreste sa fie cat mai la indemana ascultatorilor sai, fiindu-le in acelasi timp, cat mai de folos. Reteaua radio isi propune sa mentina programele radio pentru familie si se dezvolte mai mult inclusiv in mediul on-line.

“Ne propunem sa ramanem in continuare un post de radio petru divertisment atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici, sa oferim timp de calitate in familie si ajutor in parenting”, a conchis directoarea Itsy Bitsy FM.

Scurt istoric Itsy Bitsy FM:

Decembrie 2005 – Incepe sa emita in Bucuresti. Este primul radio pentru si despre copii, din Europa.

2007 – incepe sa isi extinda emisia in cateva dintre orasele tarii.

2008 - Bronz EFFIE pentru campania „Apara Inocenta Copilului Tau” impreuna cu GMP Advertising.

Mai 2009 - s-a repozitionat pe piata media ca platforma pentru copii si parinti isteti, care cuprindea postul de radio, site-ul www.itsybitsy.ro si evenimente pentru familii cu copii.

2012 - "Premiu pentru execelenta in productie RADIO" - International Advertising Association

Septembrie 2013 - Dupa aproape 8 ani in care a fost implicat activ in educatia copiilor prin joc si experiente creative, radioul raspunde si nevoilor de sprijin si informare, ale parintilor, prin faptul ca o mare parte din noua grila de programe este dedicata exclusiv parintilor.

2013 - “Premiu de excelenta pentru programe dedicate copiilor” – Consiliul National al Audiovizualului

Septembrie 2014 - Itsy Bitsy imbraca haine noi si lanseaza atunci noul slogan “Bucurie in familie“ care exprima pozitionarea pe piata ca singurul radio pentru parinti si copii, din Romania. 

2015 - Astazi ITSY BITSY include singurul post de radio din Romania pentru parinti si copii, site-ul www.itsybitsy.ro, ateliere pentru parinti si copii si evenimente pentru timpul liber in familie. Itsy Bitsy FM emite in prezent in Bucuresti si in peste jumatate din teritoriul Romaniei.

Mai mult in Media


PUBLICITATE: