TVR1 somata pe acuzatii fara dovezi formulate de Sebastian Ghita la adresa Laurei Codruta Kovesi
Joi, 02 Martie 2017



CNA a decis sa sanctioneze postul de televiziune TVR 1 cu somatie publica pentru o editie a emisiunii „Romania 9”, in care deputatul Sebastian Ghita, a formulat o serie de acuzatii la adresa d-nei procuror sef DNA, Laura Codruta Kovesi, fara ca moderatorul, Ionut Cristache, sa-i solicite acestuia dovezi

adplayers.info

Intrunit in sedinta publica, Consiliul National al Audiovizualului a decis sa sanctioneze postul de televiziune TVR 1 cu somatie publica pentru editia emisiunii „Romania 9”, din data de 08.11.2016, in care radiodifuzorul a incalcat  dispozitiile art. 40 alin. (1) si (2) din Codul de reglementare a continutului audiovizual.

In partea a doua a emisiunii, invitatul, deputatul Sebastian Ghita, a formulat o serie de acuzatii la adresa d-nei procuror sef DNA, Laura Codruta Kovesi, fara ca moderatorul, Ionut Cristache, sa-i solicite acestuia dovezi. De asemenea, nu s-a specificat daca a fost solicitat un punct de vedere d-nei Kovesi in legatura cu afirmatiile acuzatoare.

Potrivit reglemenatrilor audiovizuale:

“art. 40 (1) In virtutea dreptului la propria imagine, in cazul in care in programele audiovizuale se aduc acuzatii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie sustinute cu dovezi, iar persoanele acuzate au dreptul sa intervina pentru a- si exprima punctul de vedere; daca acuzatiile sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie sa respecte principiul audiatur et altera pars; in situatia in care persoana vizata refuza sa prezinte un punct de vedere, trebuie sa se precizeze acest fapt.

 (2) Moderatorii programelor au obligatia sa solicite ferm interlocutorilor sa probeze afirmatiile acuzatoare sau sa indice, cel putin, probele care le sustin, pentru a permite publicului sa evalueze cat de justificate sunt acuzatiile”.

 Mai mult in Media, TV, Legislatie

 


PUBLICITATE: