TVR va fi premiata la ONU pentru bune practici in angajarea persoanelor cu dizabilitati
Joi, 20 Octombrie 2016


sursa foto: TVR.ro

Emisiunea „Fara prejudecati” de la TVR Cluj va primi Premiul Global Recognition “Good Practices for Employees with Disability” din partea Secretariatului de Stat pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati din Brazilia.

adplayers. info

TVR va fi premiata la ONU pentru bune practici in angajarea persoanelor cu dizabilitati. Emisiunea „Fara prejudecati” de la TVR Cluj va primi Premiul Global Recognition “Good Practices for Employees with Disability”  din partea Secretariatului de Stat pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati din Brazilia.

Distinctia va fi acordata in cadrul unei ceremonii oficiale care va avea loc pe 2 decembrie 2016 la Sediul ONU din New York, pentru a celebra cea de-a 10 aniversare a aparitiei Conventiei Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati. Este al doilea premiu cu recunoastere la ONU, dupa ce, anul trecut, o alta productie a TVR a fost apreciata la organizatia internationala - Marian Voicu a primit Medalia de aur din partea Asociatiei Corespondentilor ONU pentru documentarul „Exodul. O tragedie siriana”.

Munca reporterilor TV cu dizabilitati din cadul echipei emisiunii TVR Cluj este astfel recompensata la cel mai inalt nivel. Scopul cu care Secretariatul de Stat pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati din Brazilia a infiintat Premiile si Evenimentul de recunoastere a modelelor de bune practici privind integrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati este tocmai acela de a recunoaste public initiativele de succes, exemple pozitive de incluziune in munca a persoanelor cu dizabilitati.

„Suntem extrem de incantati sa primim acest premiu. Am spus adesea: la Fara Prejudecati prezentam o alta fata a dizabilitatii - una plina de speranta, incredere si reusite, iar acest premiu confirma acest lucru”, a declarat Ovidiu Damian, realizatorul emisiunii.

Emisiunea „Fara prejudecati”, realizata de TVR Cluj in parteneriat cu Asociatia Hans Spalinger, este prima productie din Europa in cadrul careia lucreaza trei reporteri cu sindromul Down. In cadrul emisiunii, au fost realizate materiale cu personalitati marcante din domeniul dizabilitatilor, dar au abordat, intr-o maniera unica in media din Romania, si numeroase subiecte sensibile, precum problematica screeningului bebelusilor in ameliorarea majora a bolii de fenilcetonurie.

Emisiunea Fara prejudecati”, prima din Europa la realizarea careia lucreaza reporteri TV cu sindrom Down, a debutat la TVR Cluj in data de 3 octombrie 2014. Cei trei reporteri sunt: Mihai Arsenie – datorita vizibilitatii sale si notorietatii in cadrul comunitatii persoanelor cu dizabilitati din Romania a fost unul dintre cei doi reprezentanti continentali la Summitul Generation Unified de la Los Angeles, 2015; Bogdan Cristea, format de catre Centrul de Resurse Juridice ca jurnalist cu abilitati in monitorizarea centrelor rezidentiale din Romania, a fost invitat in Senatul Romaniei ca reprezentant al persoanelor cu dizabilitati in sustinerea proiectului de Lege nr. 8/2016; Raluca Avram a prezentat reportaje si interventii live in cadrul Eurovision 2016.

Impreuna cu doua ONG-uri care apara drepturile omului, echipa emisiunii a initiat o campanie pentru a determina Guvernul sa intervina in deblocarea mecanismului independent de monitorizare a serviciilor rezidentiale. Campania a fost un real succes, zeci de mii de oameni au vizualizat materiale realizate si au semnat petitia, fapt care a si determinat Guvernul sa reactioneze pozitiv intr-un timp extrem de scurt, in doar doua zile. In 2015, emisiunea a primit unul dintre cele trei premii acordate la nivel mondial de catre Down Syndrome International pentru actiuni de autoreprezentare a persoanelor cu dizabilitati. Emisiunea poate fi urmarita pe TVR 3, sambata, de la ora 13.00.

Mai mult in Media, TV, Responsabilitate Sociala, CSR


PUBLICITATE: