TVR 1 si TVR 2 vor emite in sistem High Definition, din 3 noiembrie
Miercuri, 23 Octombrie 2019

 

Credit: TVR

Emisiuni informative, documentare, filme, productii de sport si divertisment vor fi disponibile in format HD, la o calitate vizuala de exceptie

AdPlayers. info

Canalele TVR 1 si TVR 2 ale Televiziunii Romane vor emite, din 3 noiembrie 2019, integral, in format High Definition (HD), anunta reprezentantii de comunicare ai televiziunii publice.

„TVR face pasi importanti catre viitorul industriei TV. Tranzitia completa a canalelor TVR 1 si TVR 2 la emisia de inalta definitie este o etapa fireasca in evolutia televiziunii publice, rezultat al investitiilor din ultimii ani in tehnica si in infrastructura”, a declarat Doina Gradea, Presedinte-Director General al SRTv. „Telespectatorii vor putea urmari programele favorite - de la emisiuni informative si sportive, pana la documentare, divertisment, filme si seriale - la o calitate vizuala de exceptie”, a mai spus oficialul.

Potrivit informarii, emisia canalelor TVR 1 si TVR 2 in format HD, de inalta definitie, a fost precedata de un amplu proces de retehnologizare a Televiziunii Romane, la standarde HD, atat la nivelul infrastructurii, cat si al sistemului si a echipamentelor de productie. 

TVR a modernizat, printre altele, serverele de emisie, simultan cu schimbarea camerelor de filmare, a statiilor de editare video si de post-procesare, a crescut capacitatea de stocare a sistemului digital de productie a programelor informative si a echipat doua studiouri – unul virtual si unul multifunctional - astfel incat telespectatorii sa beneficieze de cea mai buna experienta High Definition.

Procesul de modernizare si investitiile in tehnica de televiziune au vizat si studiourile teritoriale ale TVR care produc continut relevant pentru grilele TVR 1 si TVR 2.

Canalele TVR 1 HD si TVR 2 HD vor putea fi receptionate in sistem digital terestru, la nivel national (DVBT2); prin satelit, in pachetul emis de SRTv; precum si in sistem digital, la toti operatorii de cablu din Romania.   

Potrivit comunicarii televiziunii publice, trecerea canalelor TVR 1 si TVR 2 la formatul High Definition este o etapa importanta in istoria televiziunii publice, unul dintre obiectivele actualului management fiind trecerea la HD si a celorlalte canale ale TVR.


PUBLICITATE: