TVR 1 propune "Referendum" din 11 octombrie
Joi, 07 Octombrie 2021

 

Credit. TVR 1 / "Referendum"

,,Publicul este cel chemat sa jurizeze competitia de idei si sa raspunda, ca la referendum, cu DA sau NU, pe platforma online a partenerului nostru media, HotNews.ro. Sunt toate premisele sa avem un public mai implicat intr-o dezbatere, mai aproape de o emisiune ca nicaieri altundeva. Ne dorim enorm acest lucru. Va asteptam sa ne urmariti, sa comentati si sa votati!", isi invita Mihai Radulescu telespectatorii la "Referendum"

AdPlayers. info

TVR 1 propune "Referendum" din 11 octombrie. In fiecare seara de luni, din 11 octombrie, Mihai Radulescu arbitreaza o confruntare a ideilor, o dezbatere cu toate argumentele pe masa, la care publicul este cel care are ultimul cuvant, anunta postul public.

"Referendum" este una dintre noile productii din grila de toamna a TVR 1, in care o tema de actualitate este sustinuta cu argumente de doua tabere cu opinii contrare si la care telespectatorii participa activ, acordandu-si votul pentru una sau cealalta dintre echipe. Realizator si gazda, Mihai Radulescu intervine pentru a asigura echilibrul confruntarii. Fluierul de start in infruntarea mintilor ascutite se da luni, 11 octombrie, la ora 21.00, la TVR 1.

Fiecare dintre cele doua echipe, pledand pro, respectiv contra subiectului propus de moderator, are in componenta sa cate trei membri: o autoritate (autoritati publice, institutii de utilitate publica, organisme de stat), un specialist (jurist, medic, profesor, om de stiinta, om de afaceri, reprezentant ONG) si un analist (jurnalist, influencer, om de PR).

Teme precum vaccinarea, educatia sexuala in scoli, casatoriile homosexuale, religia in scoli, taxa pe lux etc. vor fi intoarse pe toate partile de fiecare dintre cei trei membri ai ambelor tabere, astfel incat publicul sa isi formeze o opinie cat mai bine documentata. Pledoariile vor fi sustinute cu imagini video, materiale filmate sau transmisiuni live.

"Facem ceea ce trebuie sa faca o televiziune publica. Dezbatem, cu invitati relevanti, marile controverse din societate, pe care le abordam intr-un format atractiv, de spectacol cu public si cu surprize artistice. Dar si intr-un format interactiv. Publicul este cel chemat sa jurizeze competitia de idei si sa raspunda, ca la referendum, cu DA sau NU, pe platforma online a partenerului nostru media, HotNews.ro. Sunt toate premisele sa avem un public mai implicat intr-o dezbatere, mai aproape de o emisiune ca nicaieri altundeva. Ne dorim enorm acest lucru. Va asteptam sa ne urmariti, sa comentati si sa votati!", isi invita telespectatorii Mihai Radulescu la "Referendum".

La randul sau, Ruxandra Tuchel, producator al emisiunii, puncteaza: "Traim vremuri ciudate, am uitat sa ne ascultam unii pe altii, am uitat sa fim toleranti. Emisiunea "Referendum" nu este altceva decat o invitatie la dialog. Incercam - si speram sa si reusim - sa aducem alaturi oameni cu opinii divergente, sa intelegem fiecare punct de vedere in parte si sa gasim, eventual, si solutiile iesirii din impas. "Referendum" nu este o emisiune care segregheaza, ci, dimpotriva, uneste, lasand argumentele sa vorbeasca".

"Referendum" incepe pe 11 octombrie, de la ora 21.00, la TVR 1, unde va putea fi vazuta saptamanal, in direct. Emisiunea se difuzeaza simultan si la TVR Moldova, iar romanii din diaspora o pot vedea tot luni seara, de la 22.50, la TVR International. Prima editie are o tema ce pare ca a impartit societatea in doi poli radicalizati: vaccinarea anti-covid 19.

Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: