Scream 5 continua succesul francizei horror si omagiul adus regizorului Wes Craven
Vineri, 14 Ianuarie 2022

 

Credit. Scream 5 / Trailer Youtube

La 25 de ani dupa ce o serie de crime brutale au socat linistitul oras Woodsboro, un nou criminal imbraca masca Ghostface si incepe sa atace un grup de adolescenti pentru a reinvia secrete groaznice din trecutul orasului.

AdPlayers. Info

TRAILER Scream 5:

https://www.youtube.com/watch?v=iA0GZ49JWtw

La 25 de ani dupa ce o serie de crime brutale au socat linistitul oras Woodsboro, un nou criminal imbraca masca Ghostface si incepe sa atace un grup de adolescenti pentru a reinvia secrete groaznice din trecutul orasului.

Paramount Pictures si Spyglass Media Group prezinta cel de-al cincilea film al seriei “Scream”, in regia lui Matt Bettinelli-Olpin si Tyler Gillett, dupa un scenariu semnat de James Vanderbilt si Guy Busick. Bazat pe personajele create de cunoscutul Kevin Williamson, “Scream” este produs de William Sherak, James Vanderbilt si Paul Neinstein.

Din distributie fac parte  Melissa Barrera, Kyle Gallner, Mason Gooding, Mikey Madison, Dylan Minnette, Jenna Ortega, Jack Quaid, Marley Shelton, Jasmin Savoy Brown, Sonia Ammar, cu Courteney Cox, David Arquette si Neve Campbell. Producatorii executivi sunt Kevin Williamson, Chad Villella, Gary Barber, Peter Oillataguerre, Ron Lynch, Cathy Konrad si Marianne Maddalena.

Nu poti  avea un film din seria „Scream” fara legendara "regina" Scream. Actrita  canadiana Neve Campbell, prin personajul Sidney Prescott, este figura legendara a filmelor din seria „Scream”, lansata de regizorul Wes Craven in 1996 si revine in al cincilea film din aceasta saga cinematografica de succes.

Primul film Scream, in cinematografe din decembrie 1996

Cand primul film “Scream” a ajuns in cinematografe, pe 20 decembrie 1996, a spart toate barierele si conventiile, reinventand un gen care avea mare nevoie de sange proaspat. Popularitatea genului horror era in scadere la mijlocul anilor ’90 si filmele de succes erau rare.  Iar fanii erau deja satui de remake-uri, continuari neinspirate si imitatii plictisitoare care erau lansate in mod regulat.

“Scream” a schimbat totul, revolutionand total genul horror. Avea toate ingredientele unui film memorabil. Scenariul plin de umor si inteligenta al lui Kevin Williamson i-a uimit pe cinefili care si-au dat seama ca a fost scris de cineva care a inteles cu adevarat genul. Fanii l-au vazut de mai multe ori, iar popularitatea lui a crescut saptamanal.

Bogat in decoruri incredibile, personaje complexe si unele dintre cele mai infricosatoare scene de groaza redate vreodata pe ecran, impactul cultural filmului a fost enorm.

Primul “Scream” a dat nastere la o intreaga subcategorie de filme de groaza, iar succesul sau coplesitor a revigorat genul muribund slasher, rezultand hituri precum “I Know What You Did Last Summer / Stiu ce ai facut vara trecuta”, dupa un scenariu semnat tot de Williamson.

Insa, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile daca nu ar fi fost geniul regizorului Wes Craven, a carui mostenire ramane de neegalat pana in ziua de azi.

Dupa i-a socat pe fanii genului, in anii 1970, cu productiile „The Last House on the Left” si „The Hills Have Eyes”, Craven s-a instalat definitiv in memoria colectiva a cinefililor cu clasicul “A Nightmare on Elm Street / Cosmarul de pe Elm street”, film care a dat nastere la sase continuari, un spin-off, un remake si un serial TV cu doua sezoane.

“Scream” din 1996 ramane cel mai mare succes de box office al carierei sale, generand patru continuari, in vreme ce intreaga serie a strans incasari de 608 milioane de dolari in toata lumea.

Regizorul Matt Bettinelli-Olpin spune ca atunci cand a vazut capodopera revolutionara a lui Craven pentru prima data a avut parte de super experienta pe care si-o doreste mereu cand merge la filme. „A fost infricosator, distractiv si emotionant. Filmul avea tot ce ai putea cere si mai mult.”

Pentru Villella, vizionarea clasicului lui Craven intr-o sala de cinema plina cu o multime de oameni care debordau de energie a fost mai mult decat o seara grozava - de fapt, a fost momentul care i-a inspirat cariera. „A fost un adevarat  punct culminant pentru mine, momentul in care s-au schimbat regulile jocului”, spune el, adaugand ca este filmul datorita caruia a intrat in domeniul cinematografiei.

Succesul primului film a determinat lansarea “Scream 2”, la mai putin de un an de la original si scris din nou de Williamson. Al doilea film al seriei a luat cu asalt box office-ul in 1997, cimentand pozitia lui Ghostface ca unul dintre cei mai emblematici ucigasi ai marelui ecran. Ghostface a revenit in “Scream 3” in 2000 si a urmarit din nou victime proaspete in „Scream 4” in 2011. Si de fiecare data, Craven a fost in spatele camerei, orchestrand haosul macabru.

SINOPSIS:

Un nou episod al francizei horror “Scream”, aceasta a 5-a parte urmareste povestea unei femei (Sidney Prescott) care se intoarce in orasul natal cu intentia de a afla identitatea autorului unei noi serii de crime salbatice. Hello, Sidney! se va auzi din nou pe marile ecrane.

Filmul este regizat de Matt Bettinelli-Olpin si Tyler Gillett si ii are in distributie pe Jenna Ortega, Jack Quaid, Courteney Cox, Neve Campbell, Kyle Gallner.

“Scream” este distribuit in Romania de Forum Film in formatele 2D si 4DX si are premiera in cinematografe in 14 ianuarie 2022.

Mai mult in Media, Entertainment


PUBLICITATE: