S-a votat pentru timp petrecut cu copiii. Camera Deputatilor a adoptat 1 Iunie zi libera nationala
Marti, 18 Octombrie 2016

Camera Deputatilor a adoptat cu 237 de voturi „pentru” propunerea legislativa 1 Iunie zi libera nationala

adplayers. info

Camera Deputatilor a adoptat cu 237 voturi „pentru”  propunerea legislativa pentru modificarea articolului 139 din Legea nr.53 / 2003 - Codul Muncii, care vizeaza declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi libera nationala, anunta Itsy Bitsy FM, unul din membrii grupului de initiativa format din postul de radio, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Iantu si Tily Niculae, dar si parlamentari, specialisti psihologi si asociatii de parinti.

Campania urmareste sa imbunatateasca relatia dintre copiii si parintii din Romania, determinandu-i pe cei din urma sa petreaca timp de calitate impreuna cu cei mici.

“Dincolo de toate eforturile, de la idee, pana la actiunile prin care am reusit sa aducem impreuna atatia oameni si autoritati in aceasta campanie, cel mai mult conteaza bucuria celor mici. 1 Iunie zi libera nationala va fi cel mai frumos cadou pentru toti copiii si parintii.” declara Nadia Tataru, Director General Itsy Bitsy FM.

Initiativa legislativa, inaintata de senatoarea Rozalia Biro si de deputata Claudia Boghicevici, impreuna cu un grup format din 84 de parlamentari din toate partidele politice, este parte din campania ce urmareste sa imbunatateasca relatia parinte-copil.

“Ne bucura semnul pozitiv pe care il da societatii votul de astazi. Nu pot decat sa sper ca vorbim doar de un inceput, ca vom pune umarul impreuna – societatea civila, autoritatile, liderii de opinie, companiile – sa facem cat mai multe actiuni in sprijinul copiilor si parintilor, pentru familii din ce in ce mai sanatoase din toate punctele de vedere.” declara Gabriela Coman, presedinta ANPDCA.

Adoptata de Camera Deputatilor, acum legea va merge mai departe catre Presedintele Romaniei care in maximum 20 de zile o poate promulga sau o poate trimite inapoi parlamentarilor spre reexaminare. Daca legea va fi promulgata de catre Presedintele Romaniei, ea va intra in vigoare in trei zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Mai mult in Media, Radio


PUBLICITATE: