Radio Romania, in finala competitiei de media Grand Prix Europa 2009
Vineri, 18 Septembrie 2009
 (AdPlayers.ro, Irina Toma)

Radio Romania a intrat in finala Grand Prix Europa 2009, competitie care va premia cele mai bune productii media  din categoriile radio, tv si online de pe batranul continent. Intrecerea va avea loc in perioada 17 - 24 octombrie, la Berlin. Anul acesta au fost inscrise in concurs 681 de productii, din care in finala au fost nominalizate un numar de 231, in opt categorii ale competitiei.

Radioul public a fost nominalizat in finala cu doua productii in categoriile "Radio Fiction" si "Radio Documentary". Astfel, la sectiunea "Radio Fiction", radio Romania a intrat in competitia finala cu piesa de teatru radiofonic "Planeta Mediocrilor", de Ioan Grosan, regizata de Attilla Vizauer, redactor sef al Redactiei Teatrului National Radiofonic. Avandu-l ca protagonist chiar pe scriitorul micro-romanului cu acelasi nume, IOAN GROSAN, spectacolul radiofonic trateaza cu umor carentele societatii romanesti, si intr-o distributie de exceptie: Horatiu Malaele, Valentin Teodosiu, George Mihaita, Valentin Uritescu, Magda Catone, Dan Tudor, Ionut Chivu.

La categoria "Radio Documentary", pe lista finalistilor a fost inclusa productia "Visarion, 8 - Recviem pentru o casa", scrisa si regizata de Mihaela Helmis, realizator-coordonator la Radio Romania Actualitati. Documentarul porneste de la cazul casei de patrimoniu din strada Visarion, numarul 8, si prezinta situatia generala a patrimoniului locuit din Bucuresti si din Romania. Documentarul evidentiaza lipsa legilor care sa protejeze valorile patrimoniului national, a caror salvare inca mai este posibila.


PUBLICITATE: