Publicitate outdoor ilegala: In curtea bisericii.
Marti, 03 Ianuarie 2012

 (AdPlayers, Iulian Toma)

Dorind desfiintarea unui panou ridicat ilegal in curtea bisericii pe o constructie amplasata la randul sau ilegal, (conform unei adrese a Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti – Directia Control - Serviciul Desfiintari Constructii Ilegale), o parohie din Bucuresti, zona Grozavesti – Caramidarii de sus este asaltata cu o noua propunere de amplasare a unui panou de publicitate outdoor in curtea bisericii.

Ce spune Legea? Reclama este interzisa „in incinta si pe elementele de imprejmuire a cimitirelor, lacasurilor de cult, a scuarelor, parcurilor si gradinilor publice” (Art.15, punctul j” din Legea privind autorizarea si amplasarea mijloacelor de publicitate).

Dincolo de amplasarea ilegala, panoul functioneaza pe o cladire cat se poate de subreda, situatie in care Legea Publicitatii intervine iarasi. „Amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisa:(...): „pe cladirile aflate in stare avansata de deteriorare, in situatia in care amplasarea mijlocului de publicitate afecteaza structura de rezistenta si sau stabilitatea si integritatea elementelor constructive si decorative ale anvelopei cladirii” (Art.15, punctul i”).

Surse apropiate Patriarhiei Romane au confirmat pentru AdPlayers existenta unei circulare trimise tuturor preotilor din Arhiepiscopia Bucurestilor in care Biserica Ortodoxa Romana interzice fara echivoc reclamele si amplasarea oricarui panou publicitar in incinta parohiilor ortodoxe.

Ofensati de dorinta firmei de a nu scoate panoul publicitar din incinta bisericii, pe langa rugaciuni, credinciosii si preotii care slujesc parohia au hotarat ca in cazul continuarii demersului firmei de a incalca cu buna stiinta legea civila si bisericeasca sa se adreseze atat Patriarhiei, Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane cat si asociatiilor profesionale de publicitate.

Zidita la 1805 si pictata mai tarziu de Tatarascu alaturi de ucenicii sai, biserica cu hramul Buna Vestire si Sfantul Ierarh Nicolae este o bijuterie arhitectonica rara in Bucuresti. Primaria Generala a Municipiului Bucuresti a emis la sfarsitul lunii noiembrie 2011 somatia de evacuare pentru maghernita care a pus in umbra biserica in ultimii ani.


 
Mai mult in OOHOudoor


PUBLICITATE: