Publicitate in video streamingul TV din septembrie
Joi, 05 August 2010
 (AdPlayers, Iulian Toma)

Primele campanii in video-streaming-urile oferite de platforma digitala Media Direct vor rula incepand cu luna septembrie, potrivit lui Bogdan Zaman, manageruli companiei Turn Digital, regia care administreaza care administreaza publicitatea in video-streamingul oferit de platforma.

„Acum suntem intr-o luna de teste, timp in care adunam cat mai multe informatii despre penetrarea sistemului de publicitate video in playerele publisherilor. Din semnalele pe care le avem pana in prezent, cel mai probabil primele campanii vor veni din septembrie”, a afirmat pentru AdPlayers Bogdan Zaman, CEO la Turn Digital.

Sistemul este la cheie de cateva luni insa problema care trebuia rezolvata pana in prezent era definirea modelelor care sa faca diferenta fata de piata de bannere si sa vina, pe langa piata TV "Free To Air", cu o valoare adaugata reala pentru media planning-ul din agentii.

Printre numele importante din industria de media si publishing care au initiat in colaborare cu MEDIAdirect proiecte care implica continut video „Free Online” se numara Adevarul, Antena 3, Hotnews.ro, Prima TV, Cinemagia.ro sau Realitatea TV.

Telespectatorii: 4,5 Milioane ID-uri

Peste 4,5 Milioane ID-uri, si cu mult mai mult IP-uri, vizioneaza in acest moment video streaming-ul Media Direct, platforma prin care publisheri si canalele de televiziune ofera continut video ale canalelor tv si editiile online ale ziarelor.

Mult mai fidel decat numarul de IP-uri pentru a ilustra audienta, numarul ID-uri este un indicator legat de numarul de calculatoare care sunt legate o sursa de informatii digitale. Spre exemplu, acelasi calculator conectat la birou, intr-un loc public, sau acasa reprezinta poate reprezenta un numar de tre IP-uri, insa doar un singur ID.

Astfel, daca intr-o grila de programe lineara telespectatorul are un singur interval orar in care poate viziona un anumit film sau continut similar, pe Internet lucrurile se schimba, astfel incat utilizatorul final are la dispozitie continutul respectiv intr-un interval de 30 de zile.

Aceste variabile reprezinta de fapt translatarea modelului de business al televiziunii clasice pe Internet, fiind deja aplicat in tarile Europei de Vest si in Statele Unite ale Americii. Pe plan European, cele mai elocvente  exemple sunt Marea Britanie sau Danemarca unde modelele de „Free Online” au un succes foarte mare si aduna bugete de publicitate semnificative.

Partenerul international al MEDIAdirect in acest nou model de exploatare a continutului video este Programs4Media din Mare Britanie. Grupul de firme din care face parte MEDIAdirect a reusit sa asambleze, in ultimii doi ani, contextul necesar care sa suporte un asemenea trafic fara sa se blocheze in infrastructura reteleor care deservesc utilizatorul final - din cauza  faptului ca acestea au fost concepute acum ani de zile pentru  furnizarea de servicii de baza.

Corneliu Ticu, General Manager al MEDIA Direct este de parere ca parteneriatul dintre compania pe care o conduce si specialistii internationali a scurtat cu cel putin un an venirea sistemului "free online" in Romania.

Ce zic publicitarii ?

Potrivit informatiilor furnizate de Media direct, publicitarii au primit cu deschidere sistemul de publicitate in video streaming. Emil Maican, Media Buying Director Universal McCann Romania: „Este un proiect ambitions si cu un mare potential de dezvoltare. Asa va arata probabil televiziunea viitorului, in  continut media livrat la cerere prin intermediul Internetului. Felicitari initiatorilor si mult succes in continuare!”

Cristian Mucichescu, Managing Direct OMD Romania: „Un proiect original pentru piata de media din Romania. Clientii nostri vor fi incantati sa beneficieze de aceste noi solutii de comunicare.”

Steve Dallas, Managing Director initiative Romania: „Este o dezvoltare foarte interesanta si va da publicului o alta optiune a modului in care vizioneaza filmele, ii da optiunea de a viziona continutul preferat in locul potrivit si la timpul potrivit.”

Teddy Dumitrescu, President & CEO Publicis Romania: „Este cel mai interesant proiect din peisajul romanesc de on-line din ultimul an. Aceasta platforma de Video-on-Demand introdusa de MEDIAdirect deschide posibilitati nebanuite atat pentru proprietarii de Content, cat si pentru advertiseri, si ne duce cu un pas mai aproape de afirmatia producatorului TV Mark Burnett (Survivor, The Apprentice): „9am till 6pm is the new prime-time, because that's when people are at work with their computers in front of them”

Mai mult in Media , TV.


PUBLICITATE: