Publicatiile gratuite Info-sanatate se autopozitioneaza pe Locul I intr-un top cu reviste ... vandute
Marti, 25 Martie 2008



(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

Sub titlul „Revistele Info-Sanatate, cel mai mare tiraj lunar auditat de BRAT, pentru revistele de sanatate”, editorii retelei infosanatate isi urca copilul pe primul loc intr-un top al publicatiilor de sananatate intocmit dupa criterii greu de imaginat.

Astfel, inca de la primul audit, reprezentantii revistei isi nominalizeaza odrasla pe locul intai intr-un top in care se vorbeste despre reviste cu „Date de vanzare lunara, furnizate de BRAT, valabile pentru sem I, 2007”. Toate acestea in contextul in care autorii spun din capul locului ca este vorba de o retea de distributie gratuita si nu de performante de vanzari ale unei reviste, asa cum sunt titlurile cu care se compara.

 

Editorii sustinca tirajul mediu lunar al setului de reviste Info-Sanatate este cuprins intre 80.000-100.000 exemplare si mai spun ca acesta depaseste cu mult tirajul vandut al publicatiilor platite, ca si cand, putem doar banui, ca acest lucru ar fi o performanta greu de atins, si probabil de invidiat.

Farmacia Ta, Ce se intampla doctore?, Slab sau gras, Mami, Medicina naturista, Tonica, Men's Health, Baby, Superbebe - toate aceste titluri cad secerate de performanta demna de invidiat a retelei Info Sanatate care ar cam trebui sa-si trimita marketingul la plimbare daca nu a gasit si alte avantaje ale publicatiilor editate.

 

Contactata de catre AdPlayers, Viorica Muntean - Director Retea Nationala Info-Sanatate, persoana nominalizata de editori pentru a furniza detalii despre subiect, a afirmat ca din pacate nu se afla in Romania si ca nu este la curent cu informarile echipei de la Bucuresti, inclusiv continutul acestui clasament in care revistele gratuite Info Sanatate se situeaza pe locul I intr-un top al revistelor vandute.

 

Ar mai fi de adaugat ca aceste performante de tiraj subliniate de editori insumeaza mai multe titluri. Potrivit reprezentantilor Info-Sanatate, setul de reviste gratuite este format din titlurile: Sanatatea Copilului, Alimentatia Corecta, Psihosomatica, Raceala si Gripa, Ingrijirea Corporala, Info-Sanatate, precum si din editii speciale pe diferite specializari: Alergiile, Sanatatea psihica, Stresul, Glandele endocrine, Terapii Alternative. 

 

Asadar, cand cititi topurile revistelor verificati mai intai daca nu se compara cumva reviste distribuite gratuit cu reviste vandute. Trebuie sa stiti ca, in primul caz, daca vrei sa distribui gratuit o publicatie, ai nevoie de o revista si o retea de rafturi. In fond nimeni nu te opreste sa distribui si 500.000 de reviste daca exista dovada ca ele nu s-au mai intors in magazia editorului. In a doua situatie, daca vrei sa vinzi, lucrurile se complica: trebuie sa ai un pret de coperta si un  produs cu care sa convingi pe cineva sa scoata banii din buzunar.

 

/ MEDIA

Lansata in luna mai 2007, in prezent, INFO-SANATATE este "cea mai extinsa retea nationala de informare si promovare in spitalele si centrele de sanatate din Romania", potrivit reprezentantilor retelei, activa in peste 150 de locatii din 50 de localitati.

 

Reteaua nationala include 39 Spitale orasenesti, judetene si de specialitate, 40 Centre medicale complexe, private si de stat, 28 Cabinete medicina de familie si de specialitate, 8 Policlinici, 17 Institute medicale, farmacii, cabinete stomatologice, 14 Cabinete de psihologie, consiliere, resurse umane.


PUBLICITATE: