Pozitia RCS-RDS legata de plangerea formulata impotriva directorului Antena TV Group
Vineri, 31 Mai 2013
 ( adplayers. Iulian Toma) In urma intrebarilor jurnalistilor, RCS-RDS a emis astazi un comunicat privind pozitia in cazul plangerii unuia dintre administratorii companiei „in legatura cu un santaj exercitat asupra sa de Antena TV Grup, prin directorul general Sorin Alexandrescu”.

Conform comunicatului de presa al companiei „Scopul santajului era sa forteze incheierea unui contract de retransmisie prin satelit a canalelor Antena TV Group, in conditiile impuse de aceasta, pentru o suma de peste 30 milioane EURO. Acest santaj este o continuare a unei campanii mediatice negative exercitate de Antena TV Grup impotriva companiei noastre in ultimii ani, in incercarea de a ne forta sa platim sume exorbitante pentru difuzarea canalelor sale”.

In acelasi comunicat, oficialii companiei elimina orice legatura intre RCS-RDS si LPF, pe marginea unui contract de amenajare a unei sali de evenimente. „In ceea ce priveste contractul legal dintre compania noastra si BODU SRL, este vorba de un contract de asociere in participatiune pentru constructia, amenajarea si exploatarea unui complex de cladiri, cu o capacitate totala de peste 3.000 de locuri, destinate organizarii de evenimente, care nu are nicio legatura cu LPF si difuzarea meciurilor de fotbal”.

Mai jos comunicatul integral:

Comunicat de presa RCS-RDS:

„Unul din administratorii RCS&RDS a depus o plangere in legatura cu un santaj exercitat asupra sa de Antena TV Grup, prin directorul general Sorin Alexandrescu. Scopul santajului era sa forteze incheierea unui contract de retransmisie prin satelit a canalelor Antena TV Group, in conditiile impuse de aceasta, pentru o suma de peste 30 milioane EURO.

Acest santaj este o continuare a unei campanii mediatice negative exercitate de Antena TV Grup impotriva companiei noastre in ultimii ani, in incercarea de a ne forta sa platim sume exorbitante pentru difuzarea canalelor sale.

RCS&RDS nu a acceptat si nu va accepta niciodata astfel de practici si nici nu poate fi de acord sa mareasca factura abonatilor sai in interesul unui astfel de grup de presiune.

In ceea ce priveste contractul legal dintre compania noastra si BODU SRL, este vorba de un contract de asociere in participatiune pentru constructia, amenajarea si exploatarea unui complex de cladiri, cu o capacitate totala de peste 3.000 de locuri, destinate organizarii de evenimente, care nu are nicio legatura cu LPF si difuzarea meciurilor de fotbal.

Acest contract de asociere a fost incheiat conform prevederilor Codului comercial din Romania. Toate operatiunile privitoare la acest contract sunt evidentiate in documentele financiar contabile, iar toate platile s-au realizat prin intermediul conturilor bancare cu respectarea legislatiei aplicabile.

Mentionam ca drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal, au fost adjudecate de RCS&RDS impreuna cu Antena 1, printr-o licitatie publica desfasurata cu 16 luni inainte de incheirea acestui contract, iar suma oferita in licitatie a fost cu mai bine de cinci ori mai mare decat in contractul anterior.

Biroul de Comunicare

Mai mult in TV


PUBLICITATE: