Platforma europeana de dezvoltare a filmelor cu buget limitat Less is More continua in Romania
Marti, 23 Mai 2017

LIM – Less is More continua cu o noua etapa in Romania, intre 6 – 14 iunie

adplayers. info

Prima editie a LIM - Less is More, platforma europeana de dezvoltare a filmelor cu buget limitat continua sa se desfasoare prin doua evenimente importante, ambele organizate in Romania: cel de-al doilea Workshop din seria LIM si prezentarea celor 16 proiecte selectionate, in fata unui public specializat, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). Unul dintre scopurile LIM este acela de a genera crearea unei retele europene formata din profesionisti ce lucreaza in limitarile unor filme cu bugete mici si, prin urmare, acela de a genera co-productii, noi modalitati de finantare si distributie.

LIM - Less is More este structurat in 3 etape de rezidenta, in cadrul a 3 workshop-uri de cate o saptamana, organizate in trei tari europene: Workshop 1 in Regiunea Flamanda, Belgia (5-11 martie), Workshop 2 in Transilvania, Romania (6 – 14 iunie) si Workshop 3 in Bretania, Franta (1 – 8 octombrie).



Lucrul dedicat dezvoltarii de scenariu din prima editie LIM este coordonat de 4 consultanti de scenariu cu experienta in domeniu (cu totii scenaristi la randul lor): Leonardo Stagliano (Italia), Pierre Hogdson (Marea Britanie, Franta), Marcel Beaulieu (Canada) si Antoine Le Bos (Franta). Grupul de tutori va fi completat, de asemenea, cu specialisti in cinematografia low budget si micro-budget.

Cel de-al doilea Workshop LIM include si un eveniment special organizat la Cluj-Napoca, in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF). In data de 10 iunie, participantii vor avea ocazia sa isi prezinte proiectele in fata producatorilor si profesionistilor din cinema prezenti la Cluj, in cadrul programului dedicat industriei de film la TIFF.

Desfasurarea LIM 2017 poate fi urmarita pe www.lim-lessismore.eu , pe Facebook: https://www.facebook.com/LimProgramme/ si pe Twitter: https://twitter.com/LimProgramme

Sustinut de Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, LIM, platforma europeana de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, e organizat de Le Groupe Ouest (Franta) si dezvoltat in parteneriat cu Control N (Romania), Vlaams Audiovisueel Fonds – VAF (Belgia), Krakow Festival Office – KBF (Polonia) si Festivalul International de Film Transilvania – TIFF (Romania).

Proiectul este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National* si de Centrul National al Cinematografiei.  Asociatia Culturala Control N multumeste partenerilor media: Zile si Nopti, Cinemap, Sunete, Cinemagia, Film Reporter, Cinefan, Liternet, Blogul Lu’ Otrava, Bazavan.ro, Ziarul Metropolis, AaRC.ro - All about Romanian Cinema, Filme Carti.

Mai mult in Media, 


PUBLICITATE: