„Pe datorie”, la TVR 1. Economia pentru toti, de la factura de electricitate, la credite.
Marti, 02 Martie 2021

 

Credit. TVR

Din 1 martie, jurnalistul TVR Daniel Coman ne administreaza... „Pe datorie”, o „pastila” zilnica, menita sa ne imbunatateasca viata. Emisiunea poate fi urmarita de luni pana vineri, de la ora 19.30, la TVR 1.

AdPlayers. info

Din 1 martie, jurnalistul TVR Daniel Coman ne administreaza... „Pe datorie”, o „pastila” zilnica, menita sa ne imbunatateasca viata. Emisiunea poate fi urmarita de luni pana vineri, de la ora 19.30, la TVR 1, anunta postul public..

71.083.606.557 de dolari este datoria pe care Romania o are de platit, conform datelor din ianuarie 2021. Raportat la populatie, aceasta inseamna ca un copil care vine maine pe lume este deja dator cu 3.324,66 de dolari. Singurul mod prin care putem depasi aceasta conditie este INFORMATIA. Fara ea, chiar si banii isi pierd sensul. Cu informatia corecta, orice datorie poate fi transformata intr-o oportunitate. Aceasta isi propune jurnalistul TVR Daniel Coman in emisiunea „Pe datorie”, pe care o aduce telespectatorilor din 1 martie, in fiecare zi de luni pana vineri, de la ora 19.30, la TVR 1.

„Un demers jurnalistic al Televiziunii Romane prin care incercam sa democratizam economia. Sa o aducem din straturile inalte ale celor care vorbesc in termeni alambicati si sa o descoperim pas cu pas”, explica jurnalistul.

Tot Daniel Coman ofera argumentul privind necesitatea unei astfel de emisiuni: „Traim pe datorie. De cand ne nastem si pana la sfarsit. Fie ca sunt datorii facute de noi sau datorii pe care altii le fac in numele nostru. De la impamantenitul „caiet” de la magazinul de cartier, pana la credite la banci ori imprumuturi de milioane de euro pe care statele le fac in numele nostru”

Gandita ca o „pastila” zilnica, menita sa ne ajute sa ne imbunatatim viata, emisiunea „Pe datorie” cerne avalansa de informatii care vin asupra noastra zi de zi si le da sens. „Punem totul in context si explicam de ce un eveniment, o informatie, o declaratie, o tranzactie sau orice miscare din lume ne poate schimba viata. Fara sa folosim limbaj prea tehnic sau de lemn, fara sa ne incalcim in explicatii complicate. Simplu, concis, dar smart”, mai spune Daniel Coman.

Potrivit TVR, emisiunea abordeaza o gama larga de subiecte pe teme economice sau adiacente, de la marile evenimente ale saptamanii, la o declaratie a unui personaj important si efectele ei, situatii particulare, sfaturi sau concepte ce merita explicate. De la factura la electricitate, pana la modul in care putem obtine un credit mai avantajos sau de ce ne intereseaza cum se construieste bugetul de stat, Daniel Coman ne ajuta sa fim ancorati in realitate si sa ne pregatim pentru ce urmeaza. De luni pana vineri, avem informatii „Pe datorie”, inainte de editia principala a „Telejurnalului” TVR 1 a zilei, de la ora 19.30.

Mai mult in Media, TV


PUBLICITATE: