Patru productii TVR, una Antena 3 si una Pro TV premiate la Gala Uniunii Ziaristilor Profesionisti
Joi, 22 Iunie 2017

In cadrul evenimentului desfasurat marti, 20 iunie, UZPR a premiat cele mai bune materiale jurnalistice (presa scrisa, presa on-line, carte de specialitate, radio si  televiziune) publicate sau difuzate in 2016.

adplayers.info

Patru productii TVR, una Antena 3 si una Pro TV premiate la Gala Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania. In cadrul evenimentului desfasurat marti, 20 iunie, UZPR a premiat cele mai bune materiale jurnalistice (presa scrisa, presa on-line, carte de specialitate, radio si  televiziune) publicate sau difuzate in 2016.

In calitate de coproducator al evenimentului organizat de Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, TVR a gazduit editia 2017 a Galei in Studioul 2.  Evenimentul a fost prezentat de vedeta TVR Irina Pacurariu, iar tema editiei din acest an a fost „Prezentul in spatiul public”.


Irina Radu, Presedinte-Director General TVR. Credit. TVR / Ioana Hameeda.

„Sunt mandra pentru ca am avut ocazia sa gazduim Gala UZPR si pentru ca oameni de la marile televiziuni din Romania au acceptat invitatia la acest eveniment, organizat in cel mai modern studio al TVR”, a declarat Irina Radu, Presedinte-Director General TVR. „Ma bucura faptul ca o vedeta TVR – Irina Pacurariu – a prezentat si sunt extrem de fericita ca productiile TVR au fost apreciate, una dintre ele primid chiar Marele Trofeu“, a mai adaugat PDG al TVR.

Filmul „25, o istorie calatoare", realizat de echipa TVR Iasi, a fost distins cu cel mai important trofeu al galei. Productia TVR Iasi a fost realizata de Violeta Gorgos (regizor artistic) si Raluca Aftene (jurnalist) la implinirea a 25 de ani de la infiintarea studioului regional, producatori fiind Carmen Olaru si Horia Gumeni.

Filmul este un itinerar printre ani, in cele opt judete ale Moldovei, impreuna cu realizatorii TVR Iasi care au revenit in locurile unde au gasit povesti de viata transformate in reportaje in urma cu 5, 10, 20 de ani. Caravana a dus filme, reportaje si imagini-document, pe care le-a proiectat chiar in comunitatile unde acestea au fost filmate la vremea respectiva.

Acest premiu vine dupa ce productia TVR Iasi a fost apreciata si la nivel international, fiind distinsa cu Mentiune speciala la categoria Most Original and Innovative, in cadrul Galei Premiilor CIRCOM 2017.


Echipa TVR Iasi, Credit. TVR / Ioana Hameeda.

Serialul TV „Exclusiv in Romania” (producatori: Marin Gabudean si Cristina Madgearu), prezentat de Cristi Tabara la TVR 1, a castigat Premiul special de televiziune. In aceeasi sectiune au fost premiate productiile „Romania, te iubesc” (PRO TV) si „In premiera” (Antena 3).

La sectiunea Productii de televiziune, TVR a luat doua premii. Documentarul „Mica Romanie din America”, realizat de Claudiu Lucaci, a castigat premiul pentru documentar de exceptie, iar emisiunea „Investiti in Romania - Euroeconomia” (TVR International), realizata de Sorin Burtea, a fost distinsa cu premiul pentru emisiune de tip talk-show.


Prezentat de Irina Pacurariu, evenimentul va fi difuzat duminica, 25 iunie, la TVR 3, de la ora 16:00.
Credit. TVR / Ioana Hameeda.

Premiile Galei Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania 2017

Sectiunea presa scrisa:

– Dragos Bako, jurnalist la cotidianul „Tribuna Sibiului” din Sibiu, premiul pentru editorial in presa scrisa;

– Adrian Cranganu, ziarist de la hebdomadarul „7 Zile Caras-Severin” din Caransebes, premiul pentru portret in presa scrisa;

– Mariana Cristescu, jurnalist independent la cotidianul „Cuvantul liber“ din Tg. Mures, Marele Premiu pentru presa scrisa.

Sectiunea carte de publicistica:

– Nicolae Ionita – caricaturist din Ploiesti, premiul „Grafica publicistica” pentru volumul „Eminescu ziaristul”;

– Dan Giju – editorialist din Bucuresti, premiul „Enciclopedica” pentru „Istoria presei militare”;

– Gheorghe Coanda – ziarist si scriitor din Targoviste, premiul „Restituiri publicistice” pentru „Triada literatorilor istorici: Heliade, Eminescu, Caragiale”.



Sectiunea productii de televiziune:

– Claudiu Lucaci, realizator de emisiuni la Televiziunea Romana, premiul pentru documentar de exceptie;

– Sorin Burtea, realizator de emisiuni la Televiziunea Romana, premiul pentru emisiune de tip talk-show.

Sectiunea productii de radio:

– Corina Negrea, realizator de emisiuni la „Radio Romania Cultural”, premiul pentru emisiunea „Pe frontul vaccinarii”;

– Mihaela Helmis, realizator de emisiuni la „Radio Romania Actualitati”, premiul pentru emisiunea „Amprente in aur ”

– Mircea Ionel Popi, realizator de emisiuni la  „Radio Helsinki”, Graz, Austria, premiul pentru emisiunea „Radio Magazín – Romania azi”.

Sectiunea presa on-line:

– Eveline Pauna – ziarist cultural, freelancer;

Premiul „Ion Marin”:

– Roxana Istudor – ziarist la cotidianul „Ultima ora” din Bucuresti;

Premiul pentru intreaga activitate publicistica:

– Ion Cuzuioc – ziarist, scriitor si medic din Chisinau, Republica Moldova;


Premii speciale de televiziune:

– PRO TV pentru emisiunea „Romania, te iubesc”;

– Antena 3 pentru emisiunea „In premiera”;

– TVR pentru emisiunea „Exclusiv in Romania”.


Marele Trofeu al Galei Premiilor UZPR:

– TVR Iasi pentru filmul „25, o istorie calatoare”.


Mai mult in Media, TV, Festival


PUBLICITATE: