Noi burse de 12.000 de euro pentru proiecte jurnalistice despre educatie
Marti, 22 Martie 2016
 adplayers. info

Initiat de Fundatia Friends For Friends si BRD – Groupe Société Générale, cea de-a doua editie a programului Bursele Superscrieri/BRD ofera 6 burse jurnalistice in valoare de cate 2.000 de euro acelor autori care vor sa realizeze materiale jurnalistice pe tema educatiei formale si sistemului de invatamant preuniversitar de stat.

Scopul organizatorilor este sa aduca in dezbatere aspecte revelatoare pentru majoritatea dintre noi, cei care beneficiem de acest sistem, care sa poata constitui un punct de plecare pentru modele de urmat in viitor. Exemplele de proiecte cautate pornesc de la explorarea intrebarilor si a temerilor pe care le au parintii in ceea ce priveste viitorul scolii si al copiilor lor, sau a acelor aspecte care ne pot face sa intelegem cum si de unde pot veni formulele de reformare a sistemului din interior (fie ca ne referim la modele de management, la relatia profesor-elev, la cei care experimenteaza sau la modele concrete de performanta).

Bursele Superscrieri/BRD pot fi castigate de orice autor din Romania - indiferent ca este profesionist sau amator, jurnalist sau blogger, se exprima prin cuvant sau prin imagine, publica pe platforme traditionale ori exclusiv in mediul digital. Organizatorii incurajeaza proiectele complexe, realizate de echipe autor + fotoreporter/artist vizual.

Propunerile de proiecte vor fi evaluate de un juriu format din jurnalisti - Simona Tache (simonatache.ro), Irina Pacurariu (TVR), Florin Negrutiu (Republica.ro), Mihnea Maruta (Pressone.ro), Paul Radu (RISE Project), Teodor Tita (Mediafax), Vlad Mixich (Hotnews) - si un reprezentant BRD (Flavia Popa, Secretar General).Organizatorii vor sprijini bursierii in realizarea celor sase materiale de substanta, pe langa finantare, cu un program de mentorat si Seminarii Superscrieri de bune practici - ambele sustinute de jurnalista Mona Dirtu.

Cea dintai editie a Burselor Superscrieri/BRD a reprezentat un prim pas in radiografierea sistemului de educatie. Cele sase materiale au fost publicate in Casa Jurnalistului, Decat o Revista, Dela0.ro, Dilema Veche, Republica.ro si Teleleu.eu si au tratat subiecte precum relatia elev-profesor si libertatea de exprimare intr-un sistem de invatamant cu reflexe autoritare, pana la presiunile carora un cadru didactic trebuie sa le faca fata si care, inevitabil, ii influenteaza comportamentul in clasa si au astfel un impact indirect asupra copiilor.

Aplicatiile pentru editia Burselor Superscrieri/BRD 2016 sunt deschise pana pe 5 mai, iar formularul de inscriere, precum si alte detalii depre program, pot fi accesate pe site-ul Fundatiei Friends For Friends ( FFFF.ro )

Mai mult in Media


PUBLICITATE: