Media Pro confirma venirea Claudiei Ion la sefia vanzarilor Diviziei de Entertainment
Vineri, 16 Noiembrie 2007

(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

Claudia Ion este noul Director de Vanzari al Diviziei de Entertainment din cadrul Grupului MediaPro, au confirmat intr-o informare remisa AdPlayers, in aceasta dimineata, oficialii de comunicare ai trustului condus de Adrian Sarbu.

Divizia de Entertainment a companiei Media Pro este formata din Media Pro Pictures - cea mai mare companie de productie de film si televiziune din Romania, Media Pro Studios - cel mai mare complex de studiouri cinematografice din Romania, Media Pro Distribution – casa de distributie a productiilor de film, ProVideo - companie de distributie home video si Hollywood Multiplex Operations - Divizia de Cinema a Grupului Media Pro si cel mai mare operator privat de cinema din Romania.

“Experienta mea din ultimii ani, care a fost legata de televiziune, m-a determinat sa accept cu mare incantare aceasta schimbare”, a afirmat Claudia Ion. „Noul job este mult mai complex decat oricare altul din trecutul meu. Doar daca enumeram companiile pe care le voi reprezenta in calitate de Director de Vanzari, puteti aprecia cat de mare este provocarea pe care am acceptat-o.

„Sunt impresionata de calitatea profesionala a noilor mei colegi din fiecare divizie si de calitatea produselor pe care le creeaza. Sunt convinsa ca actualii si potentialii clienti vor fi incantati sa investeasca in aceste produse”, a mai spus noul executiv de vanzari al Diviziei de Entertainment de la Media Pro.  

15 ani de vanzari in publicitate

Licentiata in Informatica Economica, cu o activitate pe piata de publicitate de 15 ani  si o experienta manageriala si in domeniul vanzarilor de peste 13 ani, Claudia Ion  si-a inceput cariera in 1991 ca Responsabil cu Publicitatea in cadrul postului de radio “Contact”.

Din 1992 a lucrat  in cadrul companiei Graffiti Group Holding ca  Sales Manager al Graffiti/BBDO, Director Media al Plus Media Company si, mai apoi, ca Special Events Director pentru Creative Media. In perioada 1997-1999 a lucrat in cadrul SRTV (Societatea Romana de Televiziune) ca Sef al Sectiei de Marketing iar mai apoi ca Director Comercial Adjunct al Directiei Comerciale.

Din noiembrie 1999 pana in octombrie 2006 Claudia a facut parte din echipa ARBOMedia, fiind pe rand  TV Senior Sales Manager, Director de Vanzari TV si apoi Director General Adjunct. Ultima pozitie ocupata de Claudia Ion a fost cea de  Director de Vanzari si Cercetare al Dogan Media International.

AdPlayers.ro/File

/Divizia de Entertainment MediaPro

(sursa: Media Pro)

/Media Pro Studios este cel mai mare complex de studiouri cinematografice din Romania (20 platouri de filmare, cel mai mare bazin pentru filmari subacvatice din Europa de Est, un backlot impresionant de 40 de hectare, mai mult de 30.000 de costume din toate perioadele istorice si decoruri exterioare din sec.XVI-XVIII) si una dintre cele mai importante destinatii ale productiilor internationale in Europa Centrala si de Est.

Filmul Amen regizat de Costa Gavras in 2000 a adus un mare castig reputatiei Media Pro Studios si a deschis drumul pentru mai mult de 50 de productii internationale. In anii care au urmat nume de prestigiu ale cinematografiei mondiale precum Franco Zeffirelli, Jeremy Irons, Sissy Spacek, Donald Sutherland, Andy Garcia, Dennis Hopper, Fanny Ardant, Robert Carlyle, Dolph Lundgren sau Bob Hoskins au pus piciorul in aceste studiouri si au lucrat la productii internationale (lung-metraje artistice si telefilme). Joyeux Noel, nominalizat la Oscar si la Golden Globe, Sex Traffic, castigator a 9 premii BAFTA, The Dark Is Rising, productie 20th Century Fox si Walden Media, sau Town Creek in regia lui Joel Schumacher sunt doar cateva dintre productiile turnate recent la Buftea.

/Media Pro Pictures este cea mai mare companie de productie de film si televiziune din Romania. Infiintata in 1998, Media Pro Pictures a produs pana in prezent 15 lungmetraje si peste 600 de ore de productie tv anual.

In a doua jumatate a anului 2007 a produs trei lungmetraje – Supravietuitorul” (regia Sergiu Nicolaescu), Week-end cu mama (regia Stere Gulea) si Fire and Ice (regia: Pitof),acesta din urma fiind de altfel primul film produs de o companie romaneasca pentru piata americana, urmand sa fie difuzat anul viitor de SCI FI Channel, si primul film pentru care s-au creat efecte vizuale (CGI) in Romania.

La capitolul reusite ale acestui an se inscrie si california dreamin’ (nesfarsit), regizat de Cristian Nemescu si produs de Media Pro Pictures in 2006, care a castigat  Premiul Sectiunii Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes, dar si premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de film european de la Bruxelles sau Marele Premiu al Festivalului de film independent Anonimul.

Productiile de televiziune marca Media Pro Pictures mai includ seria de telenovele romanesti difuzate de postul Acasa – Numai iubirea, Iubire ca in filme, Inima de tigan -  sitcomurile si serialele difuzate de PRO TV – La bloc, Baieti Buni, Cu un pas inainte – care, potrivit com paniei, s-au aflat permanent in topurile preferintelor telespectatorilor, asezand Media Pro Pictures pe pozitia de lider in topul caselor de productie de fictiune din Romania.

Sub siglele Media Pro Pictures si Media Pro Studios mai functioneaza divizii de organizare de evenimente si catering, servicii de inchiriere aparatura si servicii cinematografice, constructii decoruri si productie de advertising.

/Media Pro Distribution gestioneaza distributia productiilor Media Pro Pictures si Media Pro Studios si distributia filmelor ale caror drepturi au fost achizitionate de la productori independenti ca : Weistein Company, Lakeshore Intl., Focus Features, Capitol Films etc..

/Hollywood Multiplex Operations, Divizia de Cinema a Grupului Media Pro, este cel mai mare operator privat de cinema din Romania. In prezent compania detine in portofoliu trei cinematografe: Hollywood Multiplex Bucuresti Mall, liderul pietei cinematografice din Romania, Cinema PRO, lider, la nivel national, pe segmentul single-screen, si, nu in ultimul rand, Hollywood Multiplex Lotus Oradea, care ocupa locul al treilea in clasamentul celor mai vizitate cinematografe din tara.

/Pro Video, companie de distributie home video, este detinatoarea licentei Warner pe teritoriul Romaniei. In portofoliul Pro Video se afla, de asemenea, productii romanesti si special interest.


PUBLICITATE: