Liber la achizitia a 200 Milioane euro media TV prin agentii. OUG 25 adoptata cu amendatele publicitatii.
Miercuri, 17 Iunie 2015
 adplayers. info

Liber la achizitia spatiului media Radio - TV de catre agentii. OUG 25/2013 a fost adoptata cu amendamentele industriei de publicitate.

Potrivit estimarilor adplayers, volumul de afaceri se ridica anual la aproximativ 200-210 Milioane de euro din cei aproximativ 300-320 Milioane de euro, cat reprezinta intreaga piata de publicitate. In forma sa initiala, OUG 25/2013 excludea agentiile de media din relatia client – radiodifuzor, reprezentand astfel o interventie nepotrivita in relatiile comerciale dintre doua sau mai multe entitati private.

In esenta, amendamentele adoptate in cadrul OUG 25/2013 reintroduc toate serviciile de intermediere ale agentiilor de media in relatia dintre clienti si furnizorii de media, lasand insa liber partenerilor – client, furnizor de media, agentii de media - sa isi aleaga forma de contractare a serviciilor.

Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania saluta aprobarea de catre Parlamentul Romaniei a OUG 25/2013 cu amendamentele propuse si sustinute atat de industria de publicitate cat si de mediul de afaceri. Inca de la inceputul parcursului legislativ al proiectului de lege, UAPR, alaturi de IAA Romania, de Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei si de AmCham, a militat pentru amendarea textului ordonantei, astfel incat agentiile de media sa isi mentina rolul de partener cheie atat pentru advertiseri cat si pentru radiodifuzori.

“Consideram ca forma finala a legii, asa cum a fost adoptata de Senatul Romaniei, asigura libertatea partilor de a-si alege partenerii si furnizorii de servicii, recunoaste valoarea adaugata a agentiilor in tranzactiile de media si permite derularea in conditii optime a relatiilor comerciale in acest domeniu”, spun oficialii de comunicare UAPR.

“Trebuie spus ca amendarea OUG 25/2013 este rezultatul unor eforturi sustinute, intreprinse de UAPR si IAA Romania, cu sprijinul asociatiilor de business si al Asociatiei Europene a Agentiilor de Comunicare (EACA), dar si al unui dialog constant cu autoritatile care legifereaza in acest domeniu”.

Mai mult in Reglementare, UAPR


PUBLICITATE: