Jocurile Olimpice Beijing 2022, la TVR. Evenimentul va reuni 90 de comitete olimpice nationale, iar numarul atletilor in concurs a ajuns la 2.900.
Luni, 31 Ianuarie 2022

De peste 50 de ani, Televiziunea Romana transmite Jocurile Olimpice, iar traditia continua si in 2022, din 4 pana in 20 februarie. 109 evenimente sportive la 15 discipline din 7 sporturi - patinaj (patinaj artistic, patinaj viteza si patinaj viteza pe pista scurta), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordica, sarituri cu schiurile si snowboard), bob (bob si skeleton), biatlon, curling, hochei pe gheata si sanie - reuneste competitia desfasurata in cel mai mare oras-gazda al Jocurilor Olimpice de iarna, capitala Chinei.

AdPlayers. info

Timp de peste doua saptamani, in perioada 4 – 20 februarie, Televiziunea Romana transmite in direct si inregistrat Jocurile Olimpice de Iarna Beijing 2022. Telespectatorii vor putea urmari la TVR 1 si TVR 2 evolutia sportivilor romani calificati la JO, dar si competitii de patinaj artistic, schi alpin, sarituri cu schiurile, hochei, curse spectaculoase de short-track, curling, snowboard.

De peste 50 de ani, Televiziunea Romana transmite Jocurile Olimpice. Traditia continua si in 2022, iar din 4 pana in 20 februarie, TVR ofera telespectatorilor sai Jocurile Olimpice Beijing 2022, editia cu numarul XXIV a Jocurilor Olimpice de Iarna, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial.

109 evenimente sportive la 15 discipline din 7 sporturi - patinaj (patinaj artistic, patinaj viteza si patinaj viteza pe pista scurta), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordica, sarituri cu schiurile si snowboard), bob (bob si skeleton), biatlon, curling, hochei pe gheata si sanie - reuneste competitia desfasurata in cel mai mare oras-gazda al Jocurilor Olimpice de iarna, capitala Chinei. Se asteapta ca aproximativ 90 de comitete olimpice nationale sa participe la JO Beijing 2022, iar numarul atletilor care vor concura a ajuns la 2.900.

Debutul Jocurilor Olimpice, din 4 februarie.

Din 4 februarie, o lume intreaga va fi in legatura directa cu Beijingul, unde, timp de peste doua saptamani, cei mai buni atleti ai lumii la sporturi de iarna ne vor incanta cu determinarea si performantele lor si ne vor aminti ca, indiferent unde ne aflam sau ce limba vorbim, suntem mai puternici impreuna.

Romanii vor fi conectati la ritmul si frumusetea sporturilor de iarna prin intermediul Televiziunii Romane, official broadcaster Beijing 2022, care va asigura, in acest an, transmisiuni directe si inregistrari de la Jocurile Olimpice, pe posturile sale principale – TVR 1 si TVR 2. TVR Moldova va fi official broadcaster al transmisiunilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Cele mai importante si interesante probe de la Jocurile Olimpice, in special cele la care participa sportivi romani, alte probe si finale spectaculoase din patinaj artistic, schi alpin, sarituri cu schiurile, hochei, short track, curling, snowboard, comentate de unii dintre cei mai valorosi jurnalisti de sport din Romania, vor putea fi vizionate in direct la TVR 1 si TVR 2.

Transmisiunile TVR de la Jocurile Olimpice Beijing 2022 incep pe 4 februarie, cand, la TVR 1, telespectatorii pot urmari in direct ceremonia de deschidere (de la ora 14.00), iar la TVR 2, de la 19.10, primele probe de patinaj artistic. Apoi, la TVR, romanii vor putea vedea, tot in direct, sporturile si probele cu participare romaneasca, dar si cele mai interesante sporturi si finale. La TVR 1, vor putea fi vizionate competitii de schi alpin, schi fond, biatlon, sanie, hochei, patinaj viteza, bob. Telespectatorii TVR 2 se vor bucura de transmisiuni de patinaj artistic, sarituri cu schiurile, dar si short-track sau hochei. Pe durata JO, zilnic, de la miezul noptii, la TVR 1 vor fi reluate competitiile de peste zi, iar la TVR 2, tot zilnic, de la ora 19.10, vom revedea cele mai interesante probe ale zilei.

La microfonul transmisiunilor TVR se vor afla jurnalistii Monica Bucur, Sorin Hobana, Vlad Arhire, Cristian Mindru, Emil Hossu-Longin. De asemenea, fostul patinator si antrenor Marius Negrea, participant la JO, dar si colaborator traditional al TVR la transmisiunile de patinaj, nu va lipsi de la microfonul comentatorului nici la JO Beijing, cand va face echipa cu Monica Bucur. Lor li se vor alatura, pe parcurs, si alti comentatori si analisti de prestigiu.

22 de sportivi la 7 discipline (bob, sanie, sarituri cu schiurile, schi fond, biatlon, schi alpin si patinaj viteza) vor concura pentru Romania la Beijing. Lor li s-ar putea alatura si Sebastian Enache, prima rezerva la skeleton, in cazul in care va beneficia de o posibila realocare. Raluca Stramaturaru, concurenta la sanie, aflata la a patra participare la Jocurile Olimpice, impreuna cu Paul Pepene, de la schi fond, si el la a patra prezenta olimpica, vor fi port-drapel pentru Romania la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Jocurile Olimpice reprezinta unul dintre cele mai puternice simboluri pentru unitate in lume. La fiecare doi ani, Jocurile aduc impreuna atleti de pe tot mapamondul intr-o competitie pasnica si o intreaga planeta cu ochii atintiti asupra evenimentului.

A-XXIV-a editie a Jocurilor Olimpice, care se va desfasura la Beijing, va fi cea de-a treia editie consecutiva a JO organizata in Asia, dupa PyeongChang 2018 si Tokyo 2020. Va fi si a doua editie a Jocurilor Olimpice care are loc aici, capitala Chinei gazduind Jocurile Olimpice de vara si in 2008. Este o premiera ca acelasi oras sa organizeze atat o editie de vara, cat si una de iarna.

TVR a sublicentiat de la Discovery drepturile audiovizuale de difuzare a Jocurilor Olimpice de Iarna Beijing 2022.

Programul zilnic al transmisiunilor TVR de la JO Beijing 2022 va fi publicat si actualizat pe www.tvr.ro

 Mai mult in Media


PUBLICITATE: