Informatia digitala masoara 800.000 petabytes iar anul viitor ar putea depasi 1,2 zettabytes
Marti, 08 Iunie 2010


 (AdPlayers, Iulian Toma)

Media viitorului va fi una bazata pe digital, de la campanii, pana la inventarea unor noi canale si dispositive media, este una dinte concluziile unei mese rotunde organizate de IAA Romania, in urma celei de-a 42 a editii a Congresul Mondial IAA care a avut loc de curand la Kremlin, in Moscova, intre 12 si 14 mai, si care a reunit peste 1200 de participanti din peste 40 de tari.  

In cadrul unei mese rotunde care a avut loc aseara la sediul IAA, 8 dintre cei 11 delegati ai Romaniei au prezentat luni seara cateva dintre concluziile IAA Summit de la Moscova - Cristina Simion (General Manager Edipresse AS), Maria Tudor (Managing Director Zenith Media), Nicoleta Deliu (Presedinte IAA Young Professionals), Anca Ghinea (Copywriter PROSPERO), Silviu Sefer (Managing Partner Momentum), Dan Petre (Managing Partner D&D Research), Claudiu Serban (Director General Editura Evenimentul si Capital) si Victor Dobre (Executive Director IAA Romania).

Tendinta de a digitaliza intreg continutul si toate sursele de informare nu va duce la moartea printului, dar ar putea duce la aparitia printului exclusiv la cerere (print on demand), cand tehnologia va permite tiparirea si expedierea unei carti ori reviste la preturi de doar cativa euro.

Dupa cum au aratat delegatii romani prezenti la Moscova, in prezent cantitatea de informatie digitala este atat de mare iar cresterea sa atat de rapida, incat se inventeaza noi unitati de masura pentru a o putea exprima in valori. In momentul de fata, informatia digitala masoara 800.000 petabytes (1 petabyte = 1000 terabytes), iar anul viitoar ar putea depasi 1,2 zettabyte (1 Zettabyte = 1 miliard de terabytes).

Potrivit participantilor romani la evenimentul IAA, in urma unor dezbateri care au avut loc la summit-ul organizat la Moscova, urmatorul eveniment mondial IAA Summit ar urma sa aiba loc la Bucuresti, in toamna acestui an.


PUBLICITATE: