IQads, tinta hackerilor ADfel?
Luni, 03 Martie 2008



(AdPlayers.ro, Iulian Toma)

 

ADfel.ro, website-ul seriei de evenimente dedicate publicitatii neconventionale organizat de IQads este tinta unui atac al hackerilor. Adresa ADfel.ro redirectiona ieri cititorii catre site-ul http://site.mynet.com/nes0ter/index.html .

 

Atacul hackerilor este tot ce putem banui in lipsa unui anunt din partea editorilor iqads, din grupul Realitatea Catavencu, privind o eventuala comunicare, un scenariu ce-i drept foarte putin probabil, avand in vedere faptul ca o campanie ADfel.ro pe un asemenea concept ar fi similara cu cea de lansare a uneia dintre versiunile acasa.ro.

 

Pentru cei mai putin la curent cu subiectul campaniei acasa.ro, in luna noiembrie 2006, portalul din portofoliul Vodanet si-a „inscenat” un atac online care a stat la baza conceptului unei campanii virale de lansare a celei mai recente variante a platformei online acasa.ro.

http://www.google.ro/search?q=hacked+acasa.ro&sourceid=navclient-ff&ie=UTF-8&rlz=1B3GGGL_enGB248GB248

 

Contactati de catre AdPlayers, doi specialisti in media online au afirmat, vizitand site-ul, ca posibilitatea ca adfel.ro sa fie tinta unui atac al hackerilor este de o probabilitate de 90%. Unul dintre ei a mai spus ca exista si varianta ca redirectionarea sa fie una „programata" chiar de catre editori, in timp ce al doilea om de internet a mai remarcat ca doar prima pagina pare sa fie redirectionata de „hackeri”, in timp ce multe dintre celelalte pagini adfel.ro sunt inca pe server. Oricum, a mai adaugat unul dintre ei, cel putin paginile neatacate si aflate inca pe serverul controlat de iqads pot fi usor recuperate.

Pana la ora publicarii materialului, editorii ADfel / IQads nu au putut fi contactati pentru a afla daca adresa adfel.ro a fost, sau nu, tinta unui atac al hackerilor. Pe langa Adfel, portalul Iqads mai este autorul seriei de evenimente AdBreak, al competitiei BestAds si al Cupei Agentiilor la Fotbal. 


PUBLICITATE: