Hotnews: Mesh publicitar pe Monument Istoric. Euromedia Group amendata cu 450 de euro
Vineri, 07 Iulie 2017

Credit: HotNews.ro

Hotnews: Mesh pe Monument Istoric. Euromedia amendata cu 450 de euro pe nerespectarea Legii Publicitatii Stradale

adplayers. Iulian Toma

Euromedia Group, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata de publicitate stradala din Romania si totodata compania de media outdoor care a dat unul din membrii Comitetului de Conducere IAA Romania cu siguranta si pentru bune practici in industrie, a fost "premiata" de Primaria Capitalei pentru bunele practici pe respectarea legislatiei in publicitatea stradala cu o amenda 2.000 de lei (aproape 450 eur n.r), pentru un mesh amplasat pe o cladire Monument Istoric in Piata Unirii din Bucuresti, dupa cum arata Hotnews, intr-un articol semnat de Catiusa Ivanov, joi, 7 iulie a.c. Potrivit publicatiei online care a investigat cazul, Politia Locala a aplicat o amenda de 2.000 lei pentru nerespectarea legii.

In raspunsul trimis Hotnews de Primaria Capitalei, se arata ca: "Pentru imobilul din Calea Victoriei nr. 2, Sector 3, societatea EUROMEDIA GROUP S.A a fost sanctionata contraventional, conform prevederilor Legii 50/1991. Aceasta a desfiintat mijlocul publicitar sanctionat. Ulterior, aceasta a amplasat alte 2 mijloace publicitare pe fatadele imobilului din Calea Victoriei nr. 2, fapt pentru care a fost notificata in vederea desfiintarii acestor mijloace publicitare, in conformitate cu prevederile Legii 185/2013, art. 54 lit. b. In cazul neconformarii, se vor aplica sanctiuni conform prevederilor legale".

Din pacate, mai noteaza publicatia, mesh-urile sunt amendate si date jos, pentru ca mai apoi sa apara la scurt timp in acelasi loc. Investigatia Hotnews pe subiectul amplasarii mesh-urilor pe monumente istorice, aici:

Revista adplayers a scris in numeroase randuri despre neregulile si nerespecatea Legii Publicitatii Stradale de catre jucatori majori in industrie, chipurile, pentru ca Primaria Municipiului Bucuresti nu are un regulament de aplicare. Iata ca Primaria mai are si amenzi, din pacate nu si bune practici in publicitate care prefera sa riste amenzi si prejudicii de imagine pe termen lung investitorilor in publicitate, in schimbul unor beneficii de audienta si imagine de moment.

Mai mult in Publicitate Stradala, OOH, Outdoor, Indoor, Legislatie, Reglementare

 


PUBLICITATE: