G4media. Public premium in crestere cu 18,7% si cu peste 141 Milioane de vizualizari in 2020
Vineri, 26 Februarie 2021

 

Cu o experienta de peste 20 de ani in presa, fondatorii G4media, Dan Tapalaga si Cristian Pantazi

La nici 3 ani de la lansare, publicatia din portofoliul de vanzari de publicitate Arbomedia a reusit sa se impuna pe piata media ca un reper, o voce credibila preluata atat de media din tara, cat si de catre presa straina

AdPlayers. info

Publicatia online independenta G4media a avut in 2020 peste 141 de milioane de vizualizari, o crestere de 18,7% fata de 2019, realizate de 26 de milioane de utilizatori unici. Luna cu cele mai multe accesari a fost martie, peste 20 de milioane, urmata de decembrie si aprilie, ambele cu aproape 13,5 milioane de vizualizari.

Astfel, la nici 3 ani de la lansare, G4media a reusit sa se impuna pe piata media ca un reper, o voce credibila preluata atat de media din tara, cat si de catre presa straina. Echipa redactionala acopera teme din actualitate, politica, economie si activitatea institutiilor europene. Politica editoriala bazata exclusiv pe continut quality, stiri, analize si anchete realizate de jurnalisti cu standarde  inalte in ceea ce priveste selectia, verificarea si prezentarea informatiei, care respinge click-bait, a dus la fidelizarea unui public educat, activ, cu venituri peste medie, atat masculin, cat si feminin.

Cu o experienta de peste 20 de ani in presa, fondatorii G4media, Dan Tapalaga si Cristian Pantazi, si-au propus de la inceput ca prin G4media sa satisfaca o nevoie reala de informare a acestui public asaltat de fake-news si click-bait si sa scoata la lumina informatii esentiale pentru public prin investigatii si surse de informare proprii.

Publicul are nevoie de informatii corecte si complete pentru a lua decizii in viata de zi cu zi

„La G4media avem o viziune orientata spre viitor: cum ne vor influenta viata deciziile luate la nivel central si local, dar si miscarile din piata economica si tehnologica. Continutul original si de calitate ridicata pe care il producem reflecta aceasta preocupare de a ajuta publicul sa ramana ancorat in realitatea europeana din prezent si viitor”, a spus Dan Tapalaga.

„Pe viitor, ne dorim sa extindem aria de teme acoperite de echipa noastra lansand noi platforme mai  nisate. Le multumim jurnalistilor cu care colaboram, dar si specialistilor care semneaza articole de opinie si analize despre domeniile lor de activitate pentru ca  reusim astfel sa crestem asteptarile publicului fata de canalele de informare”, a adaugat Cristian Pantazi.

Public tanar si 47,9% cu studii superioare



Aproape jumatate (47,9%) dintre cititorii G4media au absolvit studii superioare. 44% din cei care se informeaza cu ajutorul G4media au intre 25 si 44 de ani, iar 15% au intre 15 si 24 de ani.

Dupa indexul de afinitate, printre cele mai interesante teme de continut pentru publicul G4media sunt noutatile auto, dezvoltarea organica si durabila, afacerile si finantele, calatoriile, viata sanatoasa, imobiliarele, educatia sau designul interior.

35% dintre cititori castiga peste 3,500 lei

Veniturile cititorilor G4media sunt, in general, mari: 35% dintre ei castiga peste 3,500 lei, ba chiar peste 5,000 de lei in cazul a 22%.



Ce stiri i-au interesat pe citiorii G4media in 2020

Cele mai accesate articole din 2020 au fost, in principal, legate de raspandirea virusului Sars-Cov-2 si masurile luate de autoritati in acest context. Peste 1,2 milioane de afisari au insumat 7 dintre stirile pe acest subiect: despre declaratia pe proprie raspundere necesara pentru a iesi din casa in timpul starii de urgenta, pana la masurile stabilite pentru repornirea economiei. Alte subiecte de interes au fost dezvaluiri legate de fapte de coruptie, cum ar fi:

•            Tanara liberala condamnata penal, contract de 500.000 de lei pentru combinezoane cu Spitalul Suceava, pe o firma fara activitate/ A castigat si alte contracte de la institutii conduse numai de colegi de partid - 205.947 afisari

•            Omul din spatele firmei de alcool care a vandut statului 1,7 milioane de masti a incheiat 16.290 de contracte cu statul. Catalin Hideg a fost doctorand la Academia SRI - 147.375 afisari

Din categoria Tech/Auto, una din favoritele cititorilor G4media, cele mai citite articole au fost:

•            VIDEO Prima masina Dacia electrica, aproape identica cu Renault City K-ZE, modelul electric destinat pietei din China

•            Cele mai interesante masini electrice pentru care statul roman ofera un bonus de zece mii de euro la cumparare

•            Hyundai si Kia dezvolta prima transmisie/cutie de viteze automata controlata de inteligenta artificiala -

•            BREAKING Programul Rabla se aplica din acest an si pentru cumpararea de motociclete. Bonusul pentru masini electrice (10.000 de euro) sau hibride (4.000 de euro) vine cu obligatia ca automobilul sa nu fie vandut un an

•            Producatorii auto anunta reluarea productiei in Europa. Cine sunt acestia?

Mai mult in Media, Business, Presa Scrisa, Interactive


PUBLICITATE: