Freedom House Romania dedica jurnalistilor un proiect despre ce se intampla cu banii veniti de la Comisia Europeana
Vineri, 27 Iulie 2018
Freedom House Romania dedica un nou proiect jurnalistilor, cu precadere celor din presa locala: “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, co-finanatat  de Comisia Europeana prin DG Regio

adplayers.info

Freedom House Romania dedica un nou proiect jurnalistilor, cu precadere celor din presa locala: “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, co-finanatat  de Comisia Europeana prin DG Regio. Proiectul cuprinde seminare, dezbateri locale si aproape 300 de articole despre ce se intampla in  Romania cu banii veniti de la CE.

Potrivit responsabililor de comunicare Freedom House, proiectul debuteaza vineri, 27 iulie cu un seminar de doua zile care reuneste  jurnalisti,  specialisti in domeniu gestionarii si controului  fondurilor europene si expertii in achizitii publice pentru  a-i specializa pe ziaristi in domeniul fondurilor europene  structurale si de investitii. (FESI).

Duminica,  dupa doua zile de seminar,  ziaristii vor cunoaste mult mai multe lucruri despre problemele cu care se confrunta Romania in gestionarea acestor bani care reprezinta o miza importanta pentru dezvoltarea  economica si sociala a tarii. Ca urmare,  incepind din luna septembrie, in articolele publicate pe teme europene, cei peste 30 de ziaristi implicati in proiect vor avea raspunsuri la intrebari precum:

Intrebari la care seria de seminarii si articole isi propune sa raspunda

Care este rolul politicii de coeziune? Cum sunt finantate proiectele? Cum sunt promovate bunele practici si reducerea birocratiei pentru imbunatatirea transparentei, accesibilitatii si eficientizarii fondurilor de coeziune? Cum sunt asigurate vizibilitatea proiectelor finantate? Cum creste impactul acestor bani pentru Romania? Toate acesta sunt intrebari la care seria de seminarii si articole in presa isi propune sa raspunda, in cadrul proiectului initiat de Freedom House Romania si cofinantat de Comisia Europeana prin DG Regio.

Printre obiectivele proiectului organizatorii mai amintesc: promovarea unei mai bune intelegerii a rolului politicii de coeziune, cresterea nivelului de informatie cu privire la proiectele finantate de Uniunea Europeana; incurajarea dialogului privind politica de coeziune; promovarea schimbarii de bune practici si reducerea birocratiei pentru imbunatatirea transparentei, accesibilitatii si eficientizarii fondurilor de coeziune; diseminarea informatiei  despre modul de accesare a fondurilor europene ca si despre proiectele  finantate prin fonduri de coeziune  (finalizate sau in curs de desfasurare) .

Partenerii proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, Finantat de Comisia Europeana, prin DG Regio se numara: RFI - Radio France Internationale Romania, Transilvania Reporter (Cluj-Napoca), Gazeta de Sud (Craiova), Viata Libera (Galati) si Ziarul de Iasi.

Publicatii partenere: Banatul Azi, Express de Banat, Info Sud-Est, Gazeta de Dimineata, Jurnalul Vaii Jiului, Inroman.ro, Liber in Teleorman, Vrancea24, Obiectiv - Vocea Brailei, Zi de Zi, Targu Mures, Monitorul de Suceava, Harghita Nepe, Cluj Today, Revista 22, Arad24.net, Transilvania Business.

Freedom House Romania

Freedom House Romania este o organizatie non-profit, nepartinica, ce promoveaza libertatea, drepturile fundamentale ale omului si valorile democratiei, ale statului de drept si ale bunei guvernari. Din 1998, ne concentram pe: profesionalizarea presei si specializarea jurnalistilor; apararea drepturilor omului si promovarea actiunilor cu caracter social; consolidarea statului de drept si imbunatatirea calitatii actului de justitie; cresterea capacitatilor manageriale si de comunicare ale administratiei publice locale si centrale.

Mai mult in Media, Fonduri Europene


PUBLICITATE: